Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Eğitim
 

Öğretmenler; Yeni nesil sizin eseriniz değildir!

Öğretmenler; Yeni nesil sizin eseriniz değildir!
 

Yeni nesil, öğretmenlerin eseri değildir. Şu anda yetişen nesilde; herkesin ne kadar suçu varsa, öğretmenlerin de o kadar suçu vardır. Gün 24 saatten oluşuyor, ülkemizde okulların çoğunun ikili eğitim yaptığı göz önünde bulundurulursa, öğrenci okulda sadece 5 (tekli eğitimse 6) saatini geçirmektedir. En iyi ihtimalle, günün sadece dörtte birini okulda geçiren öğrencinin yaptığı kabahatlerin öğretmene mal edilmesinin öğretmenlere haksızlık olduğunu düşünüyorum. Aile; okul dışında geçirilen 18 saatin hesabını önce kendine, sonra çocuğuna sormalı. Çevre; yani siz, biz, hepimiz yetişen nesil öğretmenlerden önce, bizim eserimizdir. Kendimizi temize çıkarmak için Atatürk’ün sözleri arkasına saklanmayalım. Gençlik bu haldeyse bunun sorumlusu bizleriz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Ağustos 1924’te Ankara’da toplanan I. Öğretmenler Kurultayı’nda söylemiş olduğu; “Öğretmenler: Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Sözü birileri tarafından ısrarla yanlış anlaşıldığı için, günümüzdeki gençliğin halinin faturası bütünüyle öğretmenlere kesilmektedir. Öncelikle Atatürk’ün bu sözü söylediği tarihi göz önünde bulundurursak: Yeni bir devlet kurulmuş, yapılan inkılâplarla alışkanlıklar değiştirilmeye çalışılmıştır. Bu sözün söyleniş amacı; yetişecek yeni nesle inkılâpları benimsetmektir. Tarihi olaylar, yaşandığı devre göre değerlendirilir. Yani Atatürk günümüzde yaşamış olsaydı böyle bir söz söylemeyecekti.

Kim, ne derse desin; ülkemizde işini en iyi yapan kişiler arasında "öğretmenler" geliyor. Şöyle düşünelim: Bir anne-baba olarak çocuğumuzu akşama kadar Emniyet Müdürlüğünde polis amcalara, ya da belediyede memurlara emanet edelim, işimize gidelim. Gözümüz arkada kalır mı, kalmaz mı? İşimize gidince “Acaba çocuğumun başına bir şey geldi mi?” diye düşünmez miyiz? Aynı çocuğu okula gönderince kafamızda bu soru işaretlerini taşıyor muyuz? Sadece bu güveni vermiş olmaları bile, öğretmenlerin işlerini çok iyi yaptığını gösteriyor.

Öğrenci sigara içiyorsa, hırsızlık yapıyorsa, aşk(!) ya da başka bir şey için kan akıtabiliyorsa bunun sebebi öğretmenler değildir. Ve “yeni nesil öğretmenlerin eseri” değildir. Saygılarımla…

Osman ÖMEREFENDİOĞLU

 
Toplam blog
: 16
: 1276
Kayıt tarihi
: 31.05.07
 
 

1978 Yılı temmuz ayında Trabzon'un Çaykara ilçesinin yüksek bir yaylasında doğmuşum (rakım 2400). KT..