Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Öğretmenler Gününe Özel

Öğretmenler Gününe Özel
 

Öğretmenler Gününe Özel


Öğretmenler gününün yaklaştığı şu zamanlarda hepimizin aklını meşgul eden bir soru var, gün içinde veya birkaç günde bir “ Acaba bu yıl ne yapmalı? “ diyoruz. Bu soruyu kendinize ister öğretmen olan kızınız, oğlunuz için sorun isterseniz öğretmen anne –babanız için sorun veya çocuğunuzun öğretmeni için…Ne farkeder? Bu soruya farklı cevaplar buldum, bulur bulmaz da hemen sizlerle paylaşmaya koyuldum.

Gıda alanında yazdığım bu köşede bazı özel ve manevi açıdan değeri olan günleri atlarsam içime sinmiyor biliyor musunuz? Bilirsiniz tabi, kaç yıldır paylaşım yapıyoruz bu köşede. O yüzden bu hafta konumuz biraz farklı. Hoşuma giden birkaç “ Değerli hissettirecek  “ düşünceler neler acaba? Öncelikle SEVGİ. Bundan daha değerli hissettirecek bir öneri bilmiyorum sonrasında da hoşuma giden şeyler var. Başlayalım, kahve fincanı ama öyle hep bildiklerimizden değil! Öyle olsa köşede yazar mıyım canım? Bahsettiğim fincanların konsepti: Öğretmenler Günü.  Kahve fincanının üzerinde “ Öğretmenim, senden çok şey öğrendim... “ ve diğerinde ise “  Öğretmenlerin en fedakarına… “  cümleleri yazıyor. Bu basit gibi görünen cümleler insanları mutlu etmek için yeterli olabiliyor çoğu zaman. Aynı şekilde örnek vermek gerekirse bir müzik öğretmeni için notalardan oluşan kahve fincanları da mevcut. Tüm bunların yanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk konseptiyle hazırlanan 2’li kahve fincanları ise benim için verilebilecek en güzel öğretmenler günü hediyesi. Bir diğer hoşuma giden düşünce ise Lösev’de Öğretmenler günü hediyesi olarak alabileceğiniz el emeği ürünler. Aldığınız  hediyeler tabi ki direk Lösev’e bağış olarak ulaşıyor. Buradan sadece bir sertifika bile alıp sevdiğiniz bir öğretmenin adına bağış yapabilirsiniz. Manevi bir günden ve sevgiden bahsediyorsak eğer, değer vermemiz gerekiyor. Maddiyat en az seviyede önemli olsun böyle zamanlarda olur mu? Hiçbir şey yapamasak düşünemesek de sadece kutlayıp hatırladığımızı belirtmek de önemli. Bir de böyle güzel şeyler yapabiliyorsak ne mutlu…

Öğretmenler bizim hayatımızda doğduğumuz andan bu yana elimizi tutan kişiler. Bir gün değil her zaman onlara değerli olduklarını hissettirmemiz gerekiyor. Unutmayın ki bir öğretmeni mutlu etmek için ona son derece saygılı ve sevgi dolu yaklaşmanız her şeyden önce gelir, çiçek ise tabi ki güzel bir sembol.

Başöğretmenim Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu değerli gününü kutluyorum, iyi ki varsınız.

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Sadece bir gün değil. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..