Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '07

 
Kategori
Eğitim
 

Öğretmenlik mesleği

Öğretmenlik mesleği her ne kadar dışarıdan kolay bir meslek gibi görünse de, işin iç yüzü hiç de öyle değil. Çünkü ucunda minicik yüreklere sevgiyi aşılamak, okumayı - yazmayı öğretmek, kendilerini tanımalarına yardımcı olmak, en önemlisi onlara hayata hazırlamak gibi büyük sorumluluklar var.İ şte bunun bilincinde olmak biz öğretmenler için çok önemli...

İşte mesele bundan sonra başlıyor. "Nasıl bir öğretmen olmalıyız?" veya "Nasıl bir öğretmen istiyoruz?" sorularına cevap vermeliyiz. Doğru öğretmen tipi gelecek nesilleri daha iyi yetiştirecek ve geleceğimize gereken önemi vermiş olacaktır.

Günümüzde öğretmenlik meseleği saygınlığını istemesek de yitirmektedir. Bununla birlikte yaşanan olumsuz medyada, basındaı çıkan olumsuz öğretmen örnekleri ile ağır yaralar almıştır. Bu olaylar karşısında nasıl olacakta öğretmenlerimiz etkilenmeyecektir.

Tüm bunlara rağmen yine de görevini en iyi şekilde, onuruyla ve sevgisiyle yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimizi unutmamak gerek, onlara sonsuz saygılarımı sunuyorum.

Ben bir öğretmen olarak bilincinde olduğumun mesleğimin önemi ile elimden gelenin de iyisi olamaya çalışıyorum ve severek de çalışmaya devam edeceğim.

 
Toplam blog
: 3
: 2182
Kayıt tarihi
: 26.06.07
 
 

1983 yılının bir yaz mevsiminde annemin tabiriyle ekinler biçilirken (tam da doğduğum günü bilmem za..