Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

OH BİTTİ...

OH BİTTİ...
 

www.fenerbahce.org sitesinden alınmıştır


Kim ne derse desin. Son yılların en çekişmeli ve heyecanlı sezonlarından birini geride bıraktık. Kimimiz kalp, kimimiz sinir hastası olmanın eşiğinden döndük. Haftalardır gözümüz bir maçta, kulağımız diğer maçta oldu. Galip geldiğimiz maçlarda bile sevinemedik, devamlı bir tedirginlik hali vardı. Fenerbahçe 18 maçta 17 galibiyet ve bir beraberlik gibi ulaşılması çok zor bir seri yakalarken, Trabzonspor'un özellikle ikinci yarının altıncı haftasından sonra yakaladığı seri, bu heyecanın son haftanın 90. dakikasına kadar sürmesine neden oldu. Bu nedenle verilen emekten dolayı Trabzonspor'u da alkışlarken, kazanan Fenerbahçe'yi ayakta alkışlıyoruz.

Şampiyonluk yarışının yanı sıra özellikle son haftalarada yaşanan üçüncülük yarışı da bu sene lige ayrı bir renk kattı. Bu nedenle Bursaspor ve Gaziantepspor da alkışı hak ettiler. Kayserispor yine kendi klasiğini gösterime sundu. Ligin ilk yarısında güzel futbol ve etkili sonuçlar alırlarken, ikinci yarıda yine çuvalladılar. Performanslarını ligin iki yarısına da yaymayı başardıklarında ligin daha da renkli geçeceğine inanıyoruz. Kötü bir başlangıca rağmen ligi yedinci sırada bitiren Eskişehirspor'u da kutlamak gerekir.

Yarışın dışında kalan büyüklerden Beşiktaş hiç olmazsa Türkiye Kupasını alarak bu seneyi idare etti. Ama sezonun bittiğine en sevinen kulüp Galatasaray olsa gerek. Bu sezonu bir daha akıllarına getirmemek üzere hafızalarından silmişlerdir bile.

Ligin en sıkıcı yanı düşecek takımların haftalar öncesinden belli oluşuydu. Bu anlamda bir yarışa ve heyecana tanık olamadık.

Kazasız belasız olmasa da az kaza ve az belayla bu sezonu da bitirdik. Münasebetsiz yöneticilerin yaptıkları münasebetsiz açıklamaları da toplumun genel gelişmemişlik seviysine bağlayıp biz bu sezonu yine iyi yönleriyle hatırlayalım.

Fenerbahçe beşibiryerdenin dördüncü halkasını da tamamladı. Kadın ve erkek voleybol takımları ile kadın basketbol takımının ardından futbol takımı da şampiyon oldu. Şimdi gözler yarı final serisini oynayacak olan erkek basketbol takımının üzerinde. Bu alanda da şampiyon olunması halinde Fenerbahçe Spor Kulübü altın bir sene geçirmiş ve beş ana yarışmada beş şampiyonluk yaşamış olacak. Diğer kulüpler de mecburen şu klişeyi kullanmak zorunda kalacaklar: "Önümüzdeki sezonlara bakacağız"...

 
Toplam blog
: 25
: 650
Kayıt tarihi
: 31.07.06
 
 

İ.Ü. İktisat Fakültesi mezunuyum ve şu an Zürih Üniversitesine bağlı Toplum Sağlığı Enstitüsünde ..