Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '19

 
Kategori
Tarih
 

Okçuluk Tam İsabet

Akıl fikir versin, ne diyelim.

Oldu olacak Ulubatlı Hasan'ı da ben canlandırayım sahnede olsun bitsin bu iş!

Tarihteki Kahramanları herkes canlandırabilir. Hatta tarihle ilgili sınırsız roman-senaryo da yazılabilir. Hatta ve hatta kahramanlarla övünebiliriz, ayrı bir şey ama 16,6 milyon İBB kaynaklarından aktarılarak Okçuluk müzesi inşaasına anlam verebilmek oldukça güç.

Tarihimize ve kahramanlarına saygı duyalım ama Bilal Bey'in hobisi'dir diye de bunca milyon kiraları çar çur etmenin kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.

Meral Akşener bile ' bu kadar ok Malazgrit muhaberesinde atılmamıştı' göndermelerinde bulunması eski MHP kökenli İYİ parti genel başkanı olarak Malazgrit zaferinin tarihte kalmasını istemiştir ve Okçulukla ilgili masrafları anlamsız bulmuştur.

Gene aklıma deli İbrahim geldi..

Adam sırf keyfi için su dalgalarını görebilmek adına göle altın atarmış iyi mi..

Oklara ödenen paralarla doğu'da kalem alamayan öğrencilere yardım yapılsa daha iyi olmaz mıydı?

Olurdu da dinleyen kim..

Burada merhum İlkokul öğretmenim Besim Nebioğlu'nu anmadan geçemeyeceğim. Kitap ezberletmezdi not tuttururdu Tarih derslerinde ve yazılı yoklamalarda tutturmuş olduğu kısa notlardan sorumlu tutardı.."Çocuklar Osmanlı İmparatorluğunun Söğüt/Bilecik'te Osmanbey tarafından 1299 yılında kurulduğunu bilin yeterlidir, gerisi fasafiso" derdi..

Gelin şimdi hiç bir işimize yaramayan Okçular müzesini gezelim. "Okların ucu sivri'miydi değil'miydi? Bir ok'la kaç insan öldürülmüştür?" gibi absurt sorular soralım kendimize..

Elin oğlu uzaya dolmuş planları yapıyorken, bizim uğraştığımız şeye bakınız..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..