Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '06

 
Kategori
İzmir
 

OKS-ÖSS

Türkler asker millettir. Araplar'ın öncü kolu olarak yerleştikleri Anadolu'da; at, koyun ve deve besleyerek göçebeliğin gereklerini yerine getirdiler. Ticaret ve bilim hiçbir zaman Türkler için ön koşul olmamıştır. Askerlikten elde ettikleri erk bulundukları coğrafyanın geçerli uğraşı oldu. Türk feodalizmi hiç bir zaman tüccar ve bilim adamı yetiştirmedi. Yetişdirdikleri asker ve onun bürokrasisiydi.

İzmir'de en yoğun misyonerlik faaliyetini yürütenler; herkesin sandığı gibi Rum tabakalar değildir. İtalyanlardır. Hala İtalyan okulu ''Kıbrıs Şehitleri Caddesi''nde faaliyetine devam etmektedir. O okulun ana sınıfına çocuklarını gönderen aileler için; ''Aaaa İtalyanca sayıyor'' sevinci misyonerliğin başarısıdır. Etkinliklerini gazetelerden izliyorsunuzdur, uzun uzadıya bahsetmeye gerek yok.

Elazığ'ın Harput İlçesinde yaşlılarla sohbet ettiniz mi? Caminin dibindeki kahvede hala geçmişini İngilizce hatırlayan yaşlılarımız var. ''Kakkumun Kakkusu'' deyişlerini kaybetmedikleri gibi. ''Doğunun Parisi'' yakıştırmaları boşuna değil. Fırat Üniversitesi yerleşkesinin, İsrail'in bir üniversite yerleşkesinin kopyası olması bu yakıştırmanın devamı mı acaba?

Türkler için askerlik, kutsal bir iş ve hayatiyetinin maddi temeliydi. Büyük toprak sahiplerininde güvencesiydi. Hala öyle değilmi. ''Doğu Anadolu Sorunu'' bu toprak paylaşımından kaynaklanmıyor mu? İlim bu yüzden hep geri, hep İtalyan, Amerikan misyonerlerinin elinde kalmadı mı? İzmir özel üniversitelerinde okutmanların milliyeti ne?

Cumhuriyet Devrimi, tüm bu olumsuzlukları peyder pey ortadan kaldırmışken, başa döndük. Sadece Türklere mahsus bir şey. Demekki birşeylerden ders almamışız.

Sonra OKS-ÖSS saçmalıklarıyla çocuklarımızı köhnemiş İtalyan-Amerikan sistemiyle (ki terk eylemişlerdir) yarıştırıyoruz. Harcanan milyonlarca dolar neyse, bunun yanında olan çocuklarımıza oluyor. Kıyaslanabilir mi?

Dershaneler? Okulları kapattık mı? Öğretmenlerimize neden aynı maddi değeri göstermiyoruz. Manevi duyguları 77'de zaten kaybetmedikmi? Üç ayda öğretmen yetiştirerek.

Buyrun mezun olan çocuklarımıza iş bulunuz. Özellikle İzmir'den kaçan kaçana. İş, aş yok hemşehrim. Güle, güle.

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..