Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '09

 
Kategori
İnançlar
 

Oku

Oku
 

Oku (ıqra) "Oku, yaradan Allah'ın adıyla oku." ( iqra bismi rabbikellezî halaq) Önce oku, sonra Allah'ın adıyla oku! ve devam ederek : "Yaratan Rabbinin adıyla oku." Bu hem kainat ayetlerinin okunması hemde vahyedilecek Kur'an ayetlerinin okunması olarak mülahaza edilerek "O insanı bir alaq'tan yarattı" (halaqal-insâne min 'alaq) yartılışı düşünerek oku!

O " Kâinat kitabını okuyacak, Yaratıcısına muhatap olacak derecede mühim olan o insan, aslında ilkin sadece bir tek hücrecikti. Evveli sadece bu idi. ALLAH insanı hemen aslını bilmeye çağırıyor. Tevazuyu hatırlatıyor."

İnsan çok taraflı genel kültür ve bilgi için okur, eğitim ve öğretim ile meslek ve para kazanmak için okur. Her yıl onlarca kitap okuyarak bir de bu okuduklarından sınava girer.

Bir de kendisi ve bulunduğu ortamın esası nedir, bu konuda ki din kaynakları ne diyor. Hayata atılıncaya kadar okuduklarının yanında bir de varlığın aslı -maksadı nedir, bu konuda ki kaynakların okunması da kimliğimiz ve bulunduğumuz toplumumuz bakımından önemlidir.

Kaynağından (Kur'an) öğrenilecek İslam, müslümanım diyenlerin de halve gidişi bakımından tanıtıcı olacaktır.

Televizyonun "oku" kanalında, 24 saat Kur'an meali okunmaktadır. Teknolojik olanaklar okumayı da kolaylaştırarak görsel ve dinleyerek de aynı konulardan bilgilenmek imkanı vermektedir.

İnancımız gereği Okumamız gereken Kur'an Türksat uydusunun 166.kanaldan "oku" TV den meal olarak yapılmaktadır. Bu durum Kuran'ın türkçe okunması gerekir düşüncesi içinde iyi bir olanaktır. Arapcadan okuyupda anlamayanların da izlemesi gereken bir konudur.

www.okutv.com (oku) tivi 24 saat yayını ile büyük ve önemli bir hizmet sunmaktadır.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..