Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

Demokratik Açılım Bölücülük Olmamalı

Demokratik Açılım Bölücülük Olmamalı
 

milliyet.com.tr


Gözlerinizi açın ve ülkeye düşmanlık besleyenlerin ve fiilen bunun çabasını açık taleplerini gözmezlikten gelmekten vazgeçin.

Çözümsüzlük bildirisi!

DTP’nin 98 belediye başkanı ile 700 delegesinin katılımıyla hafta sonu Diyarbakır'da toplantı yapıldı..
Adı, Demokratik Toplum Kongresi’ydi..
Alınan kararlara bakalım..

"Öcalan ev gözetimine geçirilsin..
Cezaevindeki tutsakların tümü serbest bırakılsın..
Askeri operasyonlara son verilsin..
Özerk Kürdistan'ı içeren yeni bir anayasa hazırlansın"

Bu bildirilerle devletin bütünlüğüne saldıranları eleştirenleri eleştirmek ve bu politikaları devlete dayatmak isteyenleri masum gösterme davranışı içinde olmak ve bölücü terör örgütü işbirliği yapanların söylem ve politikalarına karşı çıkmamak sessiz kalmak, onları meşru ve onamak anlamı taşır.

Sayın Başbakan'ın dünkü meclis konuşmasını izlerken Ülkem adına ve inanç ve kültür, ahlak anlayışım bakımından çok üzüldüm.

CHP de açılım raporu yapmış ama bir yandan hatalı görülmüş ki dava konusu olurken, diğer taraftan teröristleri masum görüp davul zurna ile karşılatmamıştır. Bu davranışları gereğince de seçimlerde bedelini ödemiştir.

CHP hata yaptıysa bu iktidara suç işleme özgürlüğü vermez. Onun yaptığı rapor dosyalar içinde kalmış toplumsal yansıması olmamıştır. Oysa bugün sokaklarda ki görünüm ve aleni terör destekçiliği "iç savaş" manşetlerinin atılır duruma gelmesine neden olmuştur.

Eğer dost olarak görüşüp size terör konusunda öğüt verenler varsa ki ABD ile işbirliği içinde olduğunuzu söylüyor gidip, gidip geliyorsunuz; hiç olmaz sa onların terör'e karşı mücadele ve uygulamalarını örnek alın. İşte bir örnek: "teröristlere yardım etmekten suçlu bulunan iki ABD vatandaşı, 17 ve 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı." peki bizde! Törenle karşılanıyor.

Yukarıda açıkça tahrik ve bölücük görülen ve fiilen de bu hedefleri için çalışan bir durumu görmezlikten gelerek, alttan alarak devletin bütünlüğüne kastedenleri ikna edeceğini sanıyorsa bu ya kafayı kuma gömmek ya da kaltuk sevdasına Allah'tan başkasına kul olmaktır.

Anadolu'dan bir vatandaşın bu hiyaneti görmesine karşılık, vatanın birliği ve bütünlüğü için yemin etmiş olanların görevleri bu görevi yerine getirmek olmasına rağmen, yukarıda ki hiyanet bildirisini neden görmezden geliyorlar.

Hiç mi gerçekleri görecek belagata sahip değiller. Sağduyuları körleşmiş mi?

Zaten reel olarak ve konuşmalardan "sen mi susturacaksın, ben mi susturacağım", "senin geçmişini biliyorum" gibi sözler çok talihsiz ve seviyeyi ve devlet kurumlarını yaralamaktadır. "Kitabınızda birlik yok, kardeşlik yok" gibi sözler yanlıştır. Halk arasında sizin veya senin kitabın deyiminden kasıt inanç ve Kur'an-dır. Bu söylemleri dini bilgileri derin olanlar daha iyi değerlendireceklerdir. Oysa halkımızın yüzde doksan dokuzu amel etmese de Kur'an-a inanır, elhamdülillah müslümandır. Dini ve muhafazakarlığı referans edinenlere bu durum hiç yakışmaz.

Açılımın Dinamizmi Terör mü? : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=212209

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1173973&Date=15.12.2009&b=Acilim%20tartismasi%20hiz%20kesmiyor&KategoriID=4

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1173926&b=ACILIMI BITIREN UC YANLIS TAHLIL&KategoriID=5&ver=01

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..