Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Demokratikleşmenin (Açılım) Dinamizmi Terör mü?

Demokratikleşmenin (Açılım) Dinamizmi Terör mü?
 

Öyle anlaşılıyor ki görünen köy kılavuz istemiyor. Dağdan dönen teröristler boynunda çiçeklerle törenle karşılanıyor. Terörle mücadele eden, Öcalan'ı sorgulayan komutanlar yargılanıyor. Devlet, ülke düşmanları zil takıp oynuyor, TV ekranlarında ki taraftar liboşların tartışma oturumları lak, lak sahnelerine benziyor.

TSK ya hücüm ve yermeler, sıkıştırmalar ne demokrasi ne de basın ahlakıyla bağdaşıyor. Demek ki bu demokratikleşmenin dinamizm odağı PKK oluyor. PKK'nın saldırıları masum, güvenlik güçlerinin savunması yasadışı -anormal olarak değerlendirliyor.

Bu durum şunu da realite olarak gösteriyor ki çağımız artık savaşlarla çözüm çağı değil diyenler bir kere daha yanılıyor! kendileri PKK terörü için savaş kelimesini kullana kullana sonucu buraya getirip açılımların da bu terör savaşının sonucu olduğunu görmezden geliyorlar, ama biliyorlar.

Oysa ki açılım sürecine terör örgütünün ihtiyatlı da olsa eğilim göstermesi, TSK'nın dik duruşu ve stratejisinden taviz vermemesidir. Sert kaya oluşunun farkında olan PKK ve yandaş savunucuları ve açılımcılar şunun farkında olmalılar ki TSK terör mücadelesinde dirayetli ve sürülebilir mücadele yöntem ve azmiyle bu açılıma tarafları mecbur bırakma sonucunu yaratmıştır. Bundan sonraki ülke çıkarları için üretilecek politikalar açılımı başlatan politikacıların becerisine bağlıdır.

Yönetim gayri meşru olarak terör örgütü taraftarlarının adı konmayan karşı darbesi altında. Olabilirya basireti bağlanan erk bunun farkında olmayabilir de.

İnanmıyormusunuz öyleyse basınından manşetlere ve iftiralara, bunları kaleme alıp köşesinde yazan duyarlı yazarlarımızın makalelerine bakın.

Ayna farkındalığı fark ettirir. sıradan normal gördüklerimizi aynaya baktığımızda fark ederiz ki, bu yazarlarımızın yazılarıda bize fark ettirmeyi sağlatıyor.

Baksanıza terör örgütü mensupları terör kıyafetleri ile çiçeler takılıp karşılanırken resmi bir müdahele olamazken, onların liderini sorgulayan komutan yargılanıyorsa bunu birinin analiz edip doğruları bizim gibi sade vatandaşa anlatması lazım, bu tablo ne anlama geliyor.

Eğer bu açılım ve saçılımdan artniyet taşımayan açılım taraftarları, açılımın yarattığı büyük beklentinin ne olduğunu dürüstçe söyleme cesaretini gösterebilirler mi?

Açılım varsa, demokratikleşme yasal zeminde yapılıyorsa bu TSK' ya saldırılar ve terörle mücadele eden komutanların durumu nedir? "Apodan özür dileyelim demedikleri kaldı." (Milliyet.com.tr/ Mehmet Tezkan)

Birde "Islak imza" sahibi olarak töhmet altında tutulandan okuyun, en doğrusunu kim bilir!http://www9.gazetevatan.com/Ne_cuntaci_ne_darbeciyim/269268/1/Gundem

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1158699&Date=06.11.2009&b=DESIFRE%20OLDUM&KategoriID=4

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1158773&AuthorID=219&b=Apodan ozur dileyelim demedikleri kaldi &a=Mehmet Tezkan&ver=55

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=12807042&yazarid=249

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1158849&Date=06.11.2009&b=Genelkurmay: Dursun Cicekle ilgili bir tebligat almadik

Not: önyargılı olarak yazarları beğenmeyen olabilir, önemli olan yazdıklarının (doğru) aslı (gerçek) olup olmadığıdır. Münafık olmamasıdır. Kendim tarafsız açılımdan yana olmak istiyorum, fakat tablo o kadar mantıksız ki ülke işgal altında gibi. 30 yıldır okuduğum, islami medya ve basını bıraktım. Temel klasik islam eserleri ve Kur'an, hadis külliyatından başka okumuyorum. Aslında ben çok taraflı okumayı daha doğru görüyorum ama münafıklığı da saygı duyamam.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..