Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '07

 
Kategori
Trafik
 

Okul Hız Bölgesi

Okul Hız Bölgesi
 

Okul çevrelerimizde şimdi düşürülmüş hız limitlerine sahibiz. Bu alanı Okul Hız Bölgesi olarak adlandırıyoruz. Çocuklarımıza trafikte daha güvenli davranışları öğretmek ve düşünmesini sağlamaya yardımcı olmak için bu bir fırsattır.

Çocuğunuz okulda Dur Bak Dinle ve Düşün prosüdürünü kullanarak yoldan karşıdan karşıya geçme alıştırmaları yapıyor. Bu faaliyet gerçek yollarda karşıya geçerken bu prosüdürü uygulaması için bir fırsat vermektedir.

İşte Dur Bak Dinle ve Düşün prosüdürü:

1. Genç öğrenci, yetişkin birinin elinden tutmalıdır.

2. DUR cadde kenarına bir adım geride (eğer hiç yaya yolu yoksa banket veya kenarda)

3. BAK tüm yönlerden yaklaşmakta olan trafiğe

4. DİNLE tüm yönlerden yaklaşan trafiği

5. DÜŞÜN geçmek için yol güvenli olduğunda (Yol açık olduğunda ve tüm trafik durduğunda)

6. Yolu dik olarak yürümeye başlayın. Geçerken BAKARAK ve DİNLEYEREK.

1.Sizin caddeniz genellikle yoğun veya sakin bir cadde midir? Konuşun. Onu yoğun veya sakin yapan nedir?

2.Her zaman karşıdan karşıya geçmek için güvenli bir yer seçin, tüm yönlerdeki trafiğin açık olduğunu görün. Neden yolda karşıdan karşıya geçmek için en iyi yer olduğunu açıklayın. Fazladan yol yürümüş olsanız bile, ne zaman olursa olsun yaya imkanlarından faydalanın ( alt/üst geçit veya sinyalize edilmiş veya işaretli yaya geçitleri)

3.Çocuğunuzu, trafiği dinleyerek ve yola bakarak yolun her iki yönüne ve trafiğin geldiği yöne doğru dikkatini toplamasına yardımcı olun.

4.Sizin araç kullanmanızı zorlaştıran hava ve ışık durumları hakkında çocuğunuzla konuşun. Ve bunun neden böyle olduğunu açıklayın. Bu koşullar altında yayaları görmenin zorluğunu konuşun. Zor hava ve ışık durumlarında iyi bir sürücünün ne yaptığını çocuğunuzla birlikte konuşun.

5.Çocuklar yetişkinler ne yaparsa onu yaparlar. Bu yüzden yoldan karşıdan karşıya geçerken çocuklarınıza iyi örnek olunuz.

 
Toplam blog
: 2
: 403
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

Merhaba 1977 Edirne doğumluyum.. Öğrenimimi İstanbul ve Ankara'da tamamladim. Hobi olarak fotoğraf ç..