Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '18

 
Kategori
Eğitim
 

Okul Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  Okul seçerken en önemli faktör öğretmendir.Öğretmenin yeni öğretmen mi?Mesleki olgunluğa erişmiş mi?Okul öğretmen neçerken kırıterleri neler.Okulun öğrenci farklılıklarını bilen,eğitimin krıterlerine sahip,sosyal etkinlikleri olan,Okulun fiziki şartlarına önem veren,okulun eve olan yakınlığını önemseyen,Okulun yabancı dil eğitimi var mı inceleyen,Okulun özellikleri ile çocuğun kişilik özellikleri paralel olan okul olmalıdır.

   Her okulun vizyonu farlıdır.Bazı okullar öğrencilerinin Akademik başarılarını ön planda tutarlar,bazı okullar karakter gelişimine daha çok önem vermektedir.Okulun özellikleri ile çocuğun özellikleri ve ailenin nasıl çocuk yetiştirmek istedikleri ile okul paralel düşüncede olmalıdır.

   Okul seçerken Çocuğun özellikleri belirlendikten sonra,çocuğun gidebileceğiokullar ziyaret edilir,bu okulların özellikleri araştırılır.Çocuğun becerilerine ve ilgilerine uygun olan etkinliklere ,alanlara yönelmesi gerekir.Anne babalar "Benim çocuğum nasıl bir çocuk""Nelerle daha çok ilgileniyor?" "Hangi yönleri daha güçlü?" Gibi sorularla çocuklarını izlemeli ve bu özellikleri destekleyecek,çocuğun bu yönlerini besleyecek,çocuğa uygun okullar seçilmelidir.

   Okul seçerken Her çocuğun birey olarak farklılıklarının kabul edildiği ,bilgiyi öğrenmeyi değil,bilginin öğrenilmesi için gerekli becerileri kazandırmayı hedefleyen öğrenciye zengin öğrenme ve deneyim olanağı sunan bir okul olmalıdır.

 Okul sosyal etkinliklere önem vermelidir.Çocukların ilgi ve yeteneklerine uygun ders dışı etkinliklere önem veren okul olmalıdır.

  Seçilecek okulun ders saatleri,yabancı dil eğitimi,sınıf mevcutları,okulun ev ödevine bakış açısı,güvenlik,okulun sınavlarda başarı puanı,servislerin kalitesi dikkat edilmesi gereken hususlardır.

  Okulun teknolojik imkanları önemlidir.Labratuar,projeksiyon makinası,bilgisayar,internet okulda olmalıdır.

  Okulun etkin bir programı olmalıdır.,sportif faaliyetler yeterlimi ,beslenme nasıl yapılıyor,Sınava girecek olan öğrenciler için ayrı bir programları var mı?Okul binası çok küçük olmamalı,Bina sağlam olmalı,

  Okulun kuralları belirli olmalı.Okulun tuvaletleri temiz olmalı,Çocukların oynayabileceği geniş alanı olmalıdır.

 
Toplam blog
: 6
: 217
Kayıt tarihi
: 29.03.18
 
 

ilköğretimi Zihnipaşa ilköğretimden mezunum,orta veLise Erenköykız Lisesinde okudum.Marmara Unive..