Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '09

 
Kategori
Eğitim
 

Okullar müdür bekliyor ortada yönetmelik yok

Okullar müdür bekliyor ortada yönetmelik yok
 

Resim internetten alıntı


Her gün öylesi heberlerle karşı karşıya kalıyoruz ki, bazen dudaklarımızda acıklı bir gülümseme ile bazende saç baş yolarak izliyoruz olayları.

Bu günkü gazetelere düşen bir haberde öylelerinden.

Milli Eğitim’in hali içler acısı... Yalnızca İzmir’de 390 okul vekaleten yönetiliyor. Bakanlığın hazırladığı yönetmelikler, her seferinde ‘hatalı’ oldukları gerekçesiyle yargıdan dönüyor. Olan, çocuklara, velilere oluyor.

Biraz beyin jimnastiği yapalım. Neden atama kararı her sefer yargıdan döner? Demek ki, her seferinde kanunlara aykırı yönetmelik yapılıyor. Muhakkak ki Milli Eğitim Bakanlığının hukuk müşavirleri vardır. Buna rağmen hatalı yönetmelikler yapılıyorsa iki ihtimal var demektir. Ya hukuk danışmanları yetersiz, ya da kasten hatalı yönetmelik yapılıyor. Birinci ihtimali düşünmek bile abes. Çünkü ülkemizde yeterince pırıl pırıl, yetenekli, başarılı hukuk adamları olduğunu biliyoruz. Böyle bir iddiada bulunmak büyük haksızlık olur.

Öyle ise ikinci iddia üzerinde düşünülmeye değer. Ayrıca iktidarın üst mevkilerde yıllardır böyle uygulamalar içinde olduğunu biliyoruz.

Bunun açık tercümesi şudur: Ben o makama liyakat ve yasaların öngördüğü yeterlilikte birini değil, kendi istediğim birini atayacağım. Kanun izin vermezse böyle arkasından dolaşır istediğimi yaparım.

Ülke insanı bundan zarar görecekmiş umurumda değil.

Esen kalın. 30/4/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..