Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Okullarda Engellilerle Dayanışma Kulüpleri Artmalı

Okullarda Engellilerle Dayanışma Kulüpleri Artmalı
 

Salih Arıkan


Bazı Okullarda engellilerle dayanışma kulüpleri var. Bunlar çok yaygın değil.

Biz önerilerimizi yapalım. Öncelikle engellilerle ilgili seminerler verilebilir. Engelli ve Engelsiz Öğrenciler Birlikte etkinlik yapar.Gezi Piknik Spor ve Sanat etkinlikleri.Gözünü kapatıp engelli taklidi tekerlekli sandalyeye binip engelli taklidi yapmak doğru değil. Ama drama yoluyla farkındalık yapılabilir.Engellilerle ilgili Okullar Dernekler ziyaret edilir. Engellilerle ilgili araştırma yaptırılıp bilgilenmeleri sağlanabilir. Kabartma yazı Beyaz baston ve engellilerin hayatını kolaylaştıran ortez ve protezler anlatılabilir.Engellilere yönelik teknolojilerden bahsedilebilir. Engelliliğin bir aczi yet ve günahın bedeli olmadığı bir farklılık olduğu anlatılabilir.

Yöneticilerimiz bu Kulüplerin sayılarını arttırsın,Toplum engelliyi tanısın ve ön yargılardan kurtulsun.Engellilere Yönelik Para toplama gibi aciz insan paradikmasını güçlendiren Faaliyetler yapılmamalı.Engellilerin gerekli Eğitim ve Rehabilitasyon çalışmalarından sonra çalışan ve üreten bireyler olabileceği vurgulanmalı.Okullarda Engelliler adına zarf dağıtma engelliler adına kırtasiye malzemesi satma gazete dergi gibi engellileri aciz insan sadece yardım edilmesi gereken kişiler olarak gösteren uygulamalara izin verilmemeli.

Biz Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi olarak engellilerle ilgili yapılan çalışmalara danışmanlık yapmaktan mutluluk duyarız.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..