Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Haber
 

Okullarda Kuran ve Siyer dersleri verilme kararının tahlili

Okullarda Kuran ve Siyer dersleri verilme kararının tahlili
 

Hz. Muhammed'in Elbisesi. Bir Kral veya Sultan gibi yaşamadı, bir KUL gibi yaşadı. Çocuklara KUL Mehammed (SAS) anlatılacaksa amenna.


Cumhuriyet kurulduğundan beri İmam ve Hatip ihtiyacı için bir sürü imam ve hatip okulları açıldı. Bu okullar daha sonra sağcı iktidarlar ve Kenan Evren'in 1979 yılı İran Devrimine karşı sünnici ve mezhepçi aynı zamanda Devletide en az Allah kadar kutsayan adam tipi yetiştirmek için bol bol açıldı.

Sonuçta bir çok dindar insan yetişti, bu dindar insanların bir çoğu şu anda Suriye içinde patlak veren Batı güdümlü Mezhepçi kavgada başından planlandığı gibi hemen Batı'nın yanında yer alıp, Şiilerin düşmanı oluverdiler.

İşin tuhaf tarafı bu kesimin sevmediği laik ve Atatürkçü sol duyarlılığa sahip unsurlar oyunu gördüler ve Esad'ı sevmeselerde sırf Batı'nın oyunu olduğunu sosyal medya ayaklanması olduğunu bilerek mesafeli durdular. Benim gibi İmam hatipli olmayan, solcu öğretmenlerin elinde yetişmiş, uzun yıllar darvinizmi benimseyip ve sonradan Allah'a inanmış her birey dönek gibi addilsek te (asla değiliz) her iki kesimin nasılda kamplaştırılabildiğini gördük.

Elbette Kuran ve Siyer eğitimi verimelidir fakat nasıl bir tefsir nasıl bir siyer dersi verilecek. Salih Suruç'un yazmış olduğu siyer kitaplarından öğrenciler asla örnek bir Rasul hayatı göremeyecekler, Uçan kaçan, bir üfledimmi herkesi müslüman yapan mitolojik bir kahramanı HE-MAN'in namazlı abdetlisini görecekler. Peygamberi RASUL sıfatının üstüne çıkarıp mitolojik kahraman gibi gösteren çoğu bozuk ve kadını köpek yerine koyan, onu bunu tekfir etmeye yol açan safsata iki buçuk milyon hadis ile verilecek dini eğitim nasıl bir nesil çıkarır? 

Gelelim Kuran Tefsir derslerine şayet bu tefsir MGV'nın bir zamanlar çıkardığı "O solcular varya hepsi cehennemde, sağcılar cennette" diye tercüme edilen ve ALLAH'ı haşa sağcı gösteren mealler okutulacaksa vah Türkiye'nin haline.

ABD şu an tefsir çalışması başlattı, tüm dünya'dan Arapça bilen kendi yandaşı adamları Washington'a çağırıyor ve tefsir oluşturmaya başladılar. BEN ÇOCUĞUMA TEFSİRİ DIRAR (düzmece tefsir) ASLA okutturmam.

Okunacaksa güvenilir tefsirler okutulmalıdır.

Bu tefsirler

1-Elmalılı Handi Yazır Tefsiri (751 Talas savaşından 1200 yıl sonra Türkleri Kuranla tanıştıran ilk adam)

2-Ali Bulaç Kuran Meali

3-Seyyid Kutup Tefsiri Fi Zilali Kuran 

4-Mustafa İslamoğlu Hayat Kitabı Kuran Tefsiri

5-Süleyman Ateş Tefsiri

6-Yaşar Nuri Öztürk Tefsiri

Bu tefsir dışındakiler evladımı sahte bir şeyh yada kadınlarla gününü gün eden sahte mehdi veya peygamberlerin peşinden gitmesine engel olamayacaktır.

Siyer dersi (Peygamberin Hayatı) olarak uçan kaçan mitolojik kahraman Peygamber görüntüsünü anlatan kitaplar yerine ayağı yere sağlam basan KUL muhammed'i anlatan bir siyer dersine evet ama SİYERİ DIRAR( Düzmece Siyer ) hayır.

Uygun Siyer Kitapları

1-"Hz Muhammed'in Hayatı" Ebu Bekir Siraceddin (Martin Lings)  ( Akademik detaylı ve dengeli bir Kitap) 

2-Özgürlük Peygamberi - Abdurrahman Şarkavi (Kul Muhammedi tanımak için)

Şu kitapları asla çocuklar için tavsiye etmem zira bu kitaplar Mitolojik ve gerçek üstü bir peygamber anlatıyor Salih Suruç'un Hz. Muhammed'in hayatı, Peygamberi "Rasul" üst marjinini zorluyor. Karen Armstrong Hz. Muhammed'in hayatı ise Peygamberin alt marjini olan Abd (Kul) sınırının altına indiriyor. anna Marie Schimmel ise Hz Muhammed'i posta yapışık derviş yapıyor. Görüldüğü gibi bu üç kitapta asla Peygamber tasavvuruna uygun kitaplar değil, Kelimei Şahadette sınırı çizlen Abduhu ve Resuluhu kriteri çiğnenerek yazılmış kitaplardır. Bunu sıradan bir imam hatipli asla göremez (Kendini geliştirip onlara verilen çizgiyi aşanlar hariç) çünkü aldığı eğitim bu ayrımı yapmasına kesinlikle engeldir. KESK'te bunu yapacak durumda değil zira buna ilişkin hiçbir çalışması yok. KESK'in bu saatten sonra yapacağı en hayırlı iş bu yazıda belitirlen kriterlerin sağlanmasına yardımcı olarak hem İslamın hem Anadolu halkının doğru bir inanç almasını sağlamak olacaktır. Karşı çıkması kendi aleyhinedir.

Kuran'ı anlamadan sadece insanları oyalayan Arapça okunuşlar anlatılacaksa bu tamamen zaman kaybı olacaktır. Kuran'ın Arapça okunması normal bir zekaya sahip bir insan 1 haftada öğrenir. Surelerin ne anlama geldiğini anlamadan ezberletilecekse bu tam bir kıyım olur. Çünkü bu yüzden içindekiler anlamaya çalışılmadığı için sahtekar dindar profili toplumda bolca çıkmaktadır. Buda en çok inanca ve gerçek inanç sahiplerine zarar vermektedir.

Bu itibarla Hükümetten ricam inancı mitolojileştiren bir Tefsir veya Siyer yerine Hayatın içinde olan ve esasa uygun Kuran'ın onayladığı bir ders oluşturmalıdır. Ayrıca KURAN DERSLERİ KESİNLİKLE İNİŞ SIRASINA GÖRE OLMALIDIR, şimdiki ÖNEM SIRASI KAFA KARIŞTIRICI VE ÇOCUKLARIN ANLAYABİLECEĞİ SIRA DEĞİLDİR.

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..