Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

okunmuş kalem var

okunmuş kalem var
 

Milliyetin cumartesi ekinde rastladım bu resme, ilk bakışta insanı güldüren bir resim ama düşününce... Bu ülkede siyasetçilerin, sanatçıların, sporcuların kendilerini din adamı addeden bazı kesimlerin hatta bazı hocaların din sömürülerine alışmıştık, görünen o ki artık bakkallar da yani halk da başlamış din sömürüsüne, ortaçağda insanların cenneti kiliseden parayla satın almasına benziyor bu durum. İşin kötüsü bakkalı işleten vatandaş ilandan sonra kalem satışlarında ciddi bir artış olduğunu belirtiyor.

Halbuki senin dinin sana çalışmanı, herşeyi hakederek kazanmanı söylüyor hem de çok açık ve net bir şekilde. Buna rağmen hala bir kalemden medet umanlar varsa ve bunlar müstakbel üniversite gençliğiyse ben geleceğe ait ümitlerimi kaybetmeye başlıyorum.

Bir tarafta Atatürk sömürüsü yapanlar, bir tarafta din sömürüsü yapanlar, bir tarafta vatan, millet, sakarya sömürüsü yapanlar ve onların sömürüsüyle birbirine düşman olan halk diğer tarafta bu kavgalar sayesinde çıkınını dolduran efendiler. Kabahat kimde acaba sömürenlerde mi sömürülenlerde mi yoksa bitaraf olup hiçbirşey yapmayanlarda mı?

Türban çözülmesi gereken bir sorun olarak uzun zamandır gündemi meşgul ediyor ve uzun süre de etmeye devam edecek. Ama öncelikle çözmemiz gereken sorun bu sömürülerin önüne geçmektir. Sonrasında kendiliğinden sorun olmaktan çıkacaktır türban meselesi de.

 
Toplam blog
: 44
: 752
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

İHL mezunu,  metalci bir vatandaşım. Arkadaşlarım dengesiz diye hitap ederler, aileme göre ağırba..