Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '13

 
Kategori
Basketbol
 

Okyay Mahmudi'nin katkılarıyla Olimpitakos Şampiyon

Londra'da Olimpiyakos bir defa daha şampiyon oldu. Üstelik 17 sayı farkla geride bitirdiği ilk periyod sonrasında rakibi Real Madrid'e 12 sayı fark yaparak şampiyon oldu.

Olimpiyakos iyi bir takım değil. Şampiyon olacak takım hiç değil. Bu Olimpiyakos'da oynayan Shermadini Soulukas ve Antiç şampiyon olacak takımın oyuncusu değiller. Bu oyuncular Olimpiyakos'dan başka hiç bir takımda oynayamaz. Zaten hiç bir takımda, bu oyuncuları almak için istekli olmaz. Bu oyuncular çokaz ücret alan oyuncular. Gelecek yılda az ücret almaya devam edecekler. Kalite olarak yüksek seviye yada Avrupa Şampiyonu düzeyindeki oyuncular değiller.

Evet Spanoulis çok süper ve onun yanında Law ve Hines ile Perperoğlu ve Printezis süper oyunlar ile şampiyonluğu takımlarına getiren önemli katkılar yaptılar. Ancak Yunan oyuncularda hatta USA lı oyuncularda başka takımlardan transfer teklifi alamayacaklar. Muhtemelen bu oyuncular FB de oynayan genç İlkan Karaman kadar ücret almıyorlar.

Türkiye'nin en yüksek bütçeli takımı Efes. Olimpiyakos'un ilk beş dışındaki oyuncularının 7sinin maaşı Farmer dan az olabilir. Oktay Mahmudi önderliğindeki Efes final four öncesi elendiği Olimpiyakos'un 4 yada 5 kat maaş ödemesi yapıyor.

Bu akşam Olimpiyakos kazanınca en çok sevinen Oktay Mahmudi olmuştur. Muhtemelen biz şampiyona elendik şeklinde düşünecektir. Kendince haklı olabilir. Üstelik CSKA ve onun değerli hocası Ettore Messina yarı finalde Olimpiyakos'dan fark yedi. 20 sayılar cıvarında. Finalde Real 30 sayı fark yedi. Real 17 sayı öne geçmişti. Maçı 12 sayı geride bitirdi.

Finalde Real, 17 sayı önde bitirdiği ilk periyottan sonra Mirotiç ve Begiç i kenara aldı. Fark eriyip skora denge gelinceye kadarda oyuna almadı bu oyuncuları. İş işten geçip rakip oyunu değiştirdikten sonra ilk periyodun Real adına yıldız oyuncular rakipleri karşısında ezilmekten kurtulamadılar.

Olimpiyakos takım olarak farklı basket oynuyor. İnanılmaz koşuyorlar ve rakipler asla kolay sayı atamıyor. Çok koşmaları ve savunmada gösterdikleri inanılmaz gayret ile kazanıyorlar. Burada sorulması gereken soru şudur. Savunmada bukadar istekli olan takımın yüksek hucum gücü olduğundan kim bahsedebilir? Bir Spanoulis var. Son periyot üç üçlük üst üste attı. Peki ya Real koçu bu sırada ne yapıyordu? Buna önlem alamayacaksa neden kenarda duruyordu?

Basketbol böyle bir oyun değil. Düzeyi sınırlı oyuncular ile şampiyon olmak inanılır ve yinelebilir bir iş değildir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl hemde iki gün arayla ve avrupanın en büyük takımlarına karşı kazanılan bu başarılar için alınması gereken dersler vardır. Öncelikle bu takımların karşısındaki takımların koçları için olumsuz konuşmak gerekir. Rakibi izlememek yada izlediği halde karşı önlemleri alamamak inanılır değil. Üstelik Real'in yarı final ve öncesinde rakibi analiz edememesi ve oyunun başındaki 17 sayılık farktan sonra bu iş bitti düşüncesinin kenarda başlaması sporun içinde olacak yanlışlar değil.

Sporda başarının takım olmak ile kazanılacağını gösteren Olimpiyakos önemli iş yapmıştır. Özellikle Efes yönetenlerinin yüksek ücretler ödeyerek sonuç alınmadığını anlayabileceklerini düşünmek istiyorum. Transferin para ödemek olmadığını ve takım olmanın ne olduğunu görecek bir kaç insan inşaallah vardır.  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..