Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '13

 
Kategori
Magazin
 

Sn Sacit Aslan!! Katranı kaynatsan olmaz ki şeker

Ucuz ve içi boş kahramanlarımız var. Halkımız onlara gereğinden fazla değer veriyor. Bu belkide dünyanın sorunu  ama biz sanki çok abartıyoruz. Başarısı olmayan insanlar çok öne çıkıyor ve çevresi bunları havaya sokarken, sen şusun ya da busun derken, insanlarda  "vay be ben neymişim oluyor"

TV de sohbet programı var Sacit Aslan bir gazeteci bayan ile sunuyor. Magazin programı. Yani kim ne yapmış ne demiş ya da neden demiş. Magazinsiz kalmak iyi değil ama bu kadarda magazine gömülmek neden? Bir sabah Özdemir Erdoğan katılmıştı baktım. Bülent Ersoy'un yarışmada şarkı söyleyen (Bülent Ersoy'un dediği gibi okuyan değil ) yarışmacıya dört ses aşağıdan söylesin demiş. Usta böyle bir müzik terimi olmadığını söylüyordu.

Usta, toplumun büyüttüğü insanların aslında ne kadar boş olduğunu anlattı. Büyüttüğümüz insanlar maalesef bu büyüklüğü haketmiyor diyordu. Bülent Ersoy'a ağar eleştiri yönlendiriyordu. Bülent Ersoy değerli bir şarkıcı. Ancak o şarkının söyleneceğini, notaların okunacağını bilemiyor. Onun hocalığı üstadlığı bunu ayırd etmesine yetmiyor. Öğrenciler yetiştiriyor ve onlarda şarkı okuduklarını sanıyorlar. Ama gerçekte fena hata yapıyorlar. Bu gençler önemli Türk Sanat Müziği eserlerinden birini herhangi bir yerde dinleyecek olsalar şu sözleri duyacaklar. "sen şarkılar söylerdin yatarken dizlerimde " ya da "şarkılar söylerdin söyler gülerdin " diye sözleri olan pop şarkı dinleyince şaşıracaklar.

Sanatçılarımızın müziğin alfebesi notaları okuması çok doğru. Geçmişte çok sanatçı nota bilmezdi. Şimdide bilmeyenler vardır. Ancak ben nota biliyorum demek için şarkı okuduğunu sanan sanatçılar ciddi yanlışlık yapıyor.

Sanatçı toplum için üreten insandır. Birazda önde yürür ve topluma yolda gösterir. Böyle bir kişiliği ve karizmayı eğitim ile pekiştirmiştir. Okula gitmesi şart olmayabilir. Ama işini bilmek önemlidir. Şarkı söyleyen sanatçılarımız  yaptıkları işi bilmiyorlar. şarkı okuduklarını sananlar şarkı söylediklerini bilemiyorlar.

Bir söz vardır küçük insanlar, insanlar ile ilgilenir ( magazin konusu ünlü insanlardır) orta ölçekli insanlar olaylar ile ilgilenir büyük düşünen insanlar fikirler ile ilgilenir.

Ekmek derdinde yaşayan insanların yaşam yorgunluğunu magazinde atmak istemeleri çok doğal. Ancak magazin ile ilgilenirken filozof olduğunu sanmak pek garip. Magazin insanlara yalnızca hoş zaman geçirtir. Sabun köpüğü gibi bitti mi gider. 

10 Mayıs 2013 günkü programında Sacit Aslan, Ertuğrul Özkök'ün bir yerde söylediği " ben otuz yıldır eşimi soyunurken seyrederim " şeklindeki cümlesini eleştirmiş. Kendi hayatından da kareler anlatarak bunun yanlış bir söylem olduğuna dair bir çok şey söylemiş. Ben izlemedim duyduklarım karşısında şaşırdım sadece. 

Ertuğrul Özkök bu cümleyi nerede kurmuş, onuda bilmiyorum. Ama adam sıkı ve topluma ders olacak okkalı bir cümle kurmuş. Sacit Aslan bunu tabii anlayamayacak. Anlamaması çok önemli değil fakat konuşması. Kurduğu cümleler. İnsanlara yol ve yordam öğretmek eğer Sacit Aslan'a kaldıysa ?

Söz gümüş ise sükut altındır derler. Ama Ertuğrul Özkök bir mücevher çıkarmış ve belki yıllar sonra bile hatırlanacak ve insanlara bir şeyler anlatacak. peki ya Sacit Aslan onu kim hatırlar gelecekte? Onu hatırlanacak ne iş yapar ki ?

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..