Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '22

 
Kategori
Güncel
 

Olayları Doğru Anlama

 

 

ÖN, ARKA, SAĞ, SOL

 

 

Bir hareketin, bir derneğin veya bir partinin adının ne olduğunun önemi yoktur. O parti, o dernek, o vakfın ne yaptığı kadar kimler tarafından finanse edildiği de önemlidir. İş siyasete gelince kesinlikle parayı veren eli görmeden, sloganlarına bakmak ve buna göre karar vermek bizleri yanlış yerlere götürebilir.

Para çok önemlidir. Ben şahsen kardeşin kardeşini miras için öldürdüğünü, küstüklerini yakın çevrem de dâhil olmak üzere defalarca gördüm ki bu yazıyı okuyanlar da mutlaka bu tür para, miras maddi çıkar hesabı dolayısıyla son derece samimi olan insanların birbirleriyle kanlı-bıçaklı olduklarını görmüşlerdir, duymuşlardır.

Bu tür olaylara “kesinlikle tanık olmadım” diyen kişi ya başka bir dünyada yaşıyordur ya da yalan söylüyordur.

Din önemlidir; bizlere daha önce dinimizi tebliğ etmemiz tavsiye edildi. Tebliğden maksat İslam Dininin şefaatine diğer insanların da ulaşması, onların da cennete giderek ebedi kurtuluşla müjdelenmeleriydi. Lakin biz dinimizi ne denli doğru yaşıyorduk? İslam Dininin kurallarını hayatının rehberi yapmada kimse diğeriyle yarışmadı ki bırakın uzaktakileri İslam Dinine döndürüp sevap kazanmayı birbiriyle aynı dinden olanlar dahi birbirlerine öyle beddualar ettiler ki bu beddualardan yakın akrabalar (anneler babalar evlatlar, amcalar), yakın arkadaşlar, aynı köylüler, aynı şehirliler, tarlası sınır olanlar, dükkânı komşu olanlar birbirlerinden nasibini aldılar.

Siz hiç beddua etmediniz mi? Ya da siz yakın çevrenizde beddua edenleri, beddua edilenleri duymadınız mı?

Bu dünyada birbirine tahammül edemeyenler cennette de birbirleriyle komşu olmak istemiyorlar haliyle. Kardeş dahi olsalar.

Bizler iyi bir dünya kurma niyetindeysek kendimizden başlamalıyız. Sadece bizim iyi olmamız da yetmez, karşımızdakiler da iyi değilse bu dünya bize işkence olur. Çünkü ezerler bizi, dinimizle ezerler. Düşüncemizle ezerler. Fikren ezerler.

Dünyayı doğru algılamanın yolu bu dünyadaki işleyiş mantığını doğru anlamak, birbirimizin hakkına, hukukuna saygı göstermek şarttır. Bu pratikte böyle mi? Kesinlikle hayır!

O halde Allah’ın bildiğini kullara farklı türlü aksettirerek onları yanıltmadan yapabiliriz. Bunu siz yapsanız dahi başkaları bunu yapar mı ya da buna inanıyor musunuz? Kesinlikle hayır!

Nasıl olacak, nasıl yapsak da çevremizde daha yaşanılır bir dünya inşa etsek diye kafa yorabiliriz. Bu durumda da geri çekiliyor başkalarından bunu yapmasını bekliyoruz. Her gün trafiğe çıkıyoruz araba kullanıyoruz, millet olarak kabaca biz buyuz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..