Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Olaylı meclis oturumu

Olaylı meclis oturumu
 

Belediye Meclisi’nde gergin oturum

Beykoz Belediyesi’nin Şubat ayı ikinci toplantısında gerginlik yaşandı

Beykoz Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumunda gerginlik yaşandı. CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz’ın çağrısıyla Meclis oturumuna katılan ve Çubuklu mahallesinin bazı  sakinlerinin de bulunduğu vatandaşların locayı doldurdukları görülürken; CHP’li Meclis üyeleri, oturumun kendileri henüz yerlerini almadan başlatılmasına tepki gösterdiler.

CHP İlçe Başkanlığı’nın oturumun bir gün öncesinde Çubuklu Mahallesi’nde gerçekleştirdiği toplantıda Kiremitdere’deki bazı parsellerin Büyükşehir Belediyesi’ne devrine tepki göstermeleri için Meclis’e gelmeleri yönündeki çağrısına uyan ve ağırlığını mahalle sakinlerinin oluşturduğu katılımcılar, görüşmeleri locadan takip ettiler. Oturumu izleyenler arasında CHP’li İl Genel Meclisi üyesi İlyas Yılmaz ve Çubuklu Mahalle Muhtarı Hüsnü Kolcu da vardı.

Meclis’in başlama saati sorunu

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunun, saat 10.00’da Meclis salonunda hazır bulunmayan CHP grubu beklenilmeksizin başlatılması, CHP’lilerin tepkisine sebep oldu.

Toplantının iki ana konusunu, Meclis gündeminin dördüncü maddesi olan “ Çubuklu Mahallesi’nde bulunan 27 adet taşınmazın Büyükşehir Belediyesi’ne devrine ilişkin İmar Komisyonu Raporu” ile oturumun CHP gurubu gelmeden başlatılması hususu oluşturdu.

Oturum, yoklamanın yapılmasıyla başladı. Belediye Başkanı, “ salonda çoğunluğun olduğunu” belirterek, “ toplantının saatinde başlatılmasında isabet bulunduğunu” belirtti.

CHP grubu raporlar okunduğu sırada Meclis’e girdi

CHP grubu salonda bulunmadığı sırada, “ Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na üye olunması Hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu,” “ Kavacık Mahallesi 16/5 parsel 986 ada, 4 parselde bulunan binadaki ofislerin kiraya verilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu” ile “ Öğümce Köyü, 320 Seri ve Bölme Nolu Alanda Hayvan Barındırma Merkezi Olarak Kullanılan Alana Bitişik 2 Dönümlük Alanın Hayvan Mezarlığı Olarak Kullanılması Hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu” Ak Parti grubunun oylarıyla, oy birliği ile kabul edildi.

Naci Candaş (CHP): Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Raporların okunması sırasında CHP grubu salona girerek, yerlerini aldı. Gündem’in 4. Maddesi olan, “ Cubuklu Mahallesi’ndeki 27 adet taşınmazın Büyükşehir Belediyesi’ne Satılması Hakkındaki İmar ve Hukuk Komisyonu Raporu” ile ilgili olarak Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in “ herhangi bir görüş bildirmek isteyenin olup olmadığını” sorması üzerine CHP’li Meclis üyesi Erdal Öztürk söz talebinde bulundu.

Öztürk’ün kürsüye çıkıp konuşmasına başlayacağı sırada, CHP’li Naci Candaş söz isteyerek, oturumun usulü ile ilgili bir hususu dile getirmek istediğini ifade etti. Candaş, CHP grubu  salona girmeden oturumun başlatılmasına tepki göstererek, “ Böyle bir şey yok; ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu. Candaş, daha önceki oturumlarda da Ak Partili üyelerinin oturuma geç geldiklerini ifade etti.

Yücel Çelikbilek,Candaş’a cevaben,“ toplantı saat 10.00’da. Herkese söylüyoruz. Ben kararı aldım ve uyguluyorum. Ben saat 10.00’da buraya geliyorum. Zili çalıyorum ve bekliyorum” dedi.

Daha sonra Erdal Öztürk, kürsüdeki konuşmasına devam etti.

Erdal Öztürk (CHP): Burada bir tezat var

4. madde ile ilgili olarak söz aldığını kaydeden Erdal Öztürk, Candaş’ın tepkisi üzerine,          “ iktidarın hızına yetişilemiyor” dedi.Öztürk, şunları söyledi:“ Bu iktidarın hızına biz hakikaten yetişemiyoruz yani o kadar hızlı bir satış noktası var ki, yangından mal kaçırır gibi! Oysa bu böyle olmamalı. Netice itibariyle biz her iki grubun mensupları olarak burada Beykozlular için çalışma yapıyoruz. Bugün çok önemli bir gündem maddesi var. Yaklaşık 27 tane parselin Büyükşehir’e devri var. Daha önce Büyükşehir’deki taşınmazların Beykoz Belediyesi’ne kazandırılması yönündeki çalışmalara biz bu Meclis’te destek verdik. ‘ Bu doğru bir çalışmadır’ dedik; takdir ve teşekkür ile karşıladık burada. Hiç de gocunmadık. Ama şimdi burada bakıyoruz ki, üzerinde kullanıcı olan, Beykoz’un malı olan yeri Büyükşehir’e devrediyoruz. Şimdi burada bir tezat var. Biz Komisyon’dan buradaki tezatın sebeplerini yeteri kadar cevaplarını alamadık. Ya da aldığımız cevaplar bizi bu işi yapmaya götürecek noktada gerekli kılmadı. İnşallah Belediye Başkanımız bu konuda belki bizim bilmediğimiz veya algılamakta güçlük çektiğimiz noktaları açıklayacaktır. Bugün konuya duyarlı olan Beykozlu vatandaşlarımız da burada.”

Nusret Yılmaz (CHP): Demek ki Beykoz’a önem verilmiyor

“ Çubuklu’da bulunan yerlerin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi doğru değildir. Orada yaşayan yüzlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın mağdur edileceği ve bu nedenle toplu konut veya kentsel dönüşüm olacak ise, oradaki insanların da rızası alınmalıdır. Burada oturan insanların kentsel anlamda hak sahibi oldukları güvence altına alınmalıdır. Kentsel anlamda bir dönüşüm yapılacak ise, Beykoz Belediyesi buna önderlik etmelidir. Eğer Beykoz Belediyesi’nin yeterli teknik elemanı yok ise, biz CHP olarak her türlü katkıyı yapmaya da hazırız. Yeter ki, burada oturan insanlarımız mağdur olmasın. Bu ve buna benzer olumsuzluklar Beykoz halkını tedirgin etmektedir. Yerelde ve genelde iktidar olan Ak Parti, bu sorunları çözemiyor. Demek ki, Beykoz’a önem verilmiyor. İstediğiniz yasayı çıkarıyorsunuz ama konu Beykoz’un sorunları olunca, bunu çözemiyorsunuz.”

Hayrullah Usta (CHP): Bu, bu Meclis’e hakarettir!

“ Sayın Başkan, bugün bir güzel şeyin altına daha imza attınız. Meclis’e arada sırada geliyorsunuz ama maşallah pir geliyorsunuz. Biz gelene kadar dört tane maddeyi bitirdiniz. Biz ana muhalefetiz. Siz, size oy verenlerin başkanısınız ama biz başka partilere oy verenlerin de meclis üyeleriyiz. Bugün muhalefeti tamamen yok saydınız. Bu dört yıldır ilk defa olan bir şeydir. Bizim sizleri yarım saat beklediğimiz de oldu. Ben buna bir türlü anlam veremiyorum. Bu yaptığınız resmen bu Meclis’e bir hakarettir.”

Halit Kılıç (CHP): Buraları ranta mı çevireceksiniz?

Çubuklu Mahallesi’nde 27 adet taşınmazın Büyükşehir Belediyesi’ne satılması hakkında önümüze bir karar teklifi geldi. Komisyonlarda incelendi. Şimdi, komisyonlardan gelen bu teklif kararın görüşmelerini yapıyoruz ama burada çok kritik noktalar var. Bir yandan Büyükşehir Belediyesi’nden parselleri devralıp üzerindeki Beykozlular’a vermeye çalışırken, bir yandan da Beykoz’daki malların Büyükşehir’e verilmesini ben bir Beykozlu olarak, Beykoz Meclisi’ne uygun görmüyorum. Yakışır mı böyle bir kararın alınması? Biz 197 parseli Büyükşehir’den satın alıp karşılığında askeri Kışla’yı veriyoruz. Madem Büyükşehir Belediyesi’nin bizden daha çok imkânları var, niye o 197 parseli diğer ilçelerde olduğu gibi, direkt Büyükşehir Belediyesi Beykozlu vatandaşlara satmadı? Bu şekilde bizim askeri kışlamız da Beykoz’da kalırdı; şimdi mülkiyeti Büyükşehir’e geçti.

Büyükşehir’e verip ranta mı çevireceksiniz?

Bunun dışında yaklaşık üç yıldır yapmaya çalıştığınız 1/5.000’lik ve 1/1.000 ölçekli plan tadilatları var. Hem doğal SİT alanlarıyla ilgili, hem de geri görünüm etkilenme bölgesiyle ilgili tadilat çalışmalarında bugün satışa konu olan yerlere benzeri yerlerin konut alanına alınması ve Beykoz’da yaşayan vatandaşlara verilmesi yönünde plan çalışmaları vardı. Nedense bu, 3 yıldır sonuçlanmadı, - ki, devam ediyor bizim anladığımız kadarıyla. Üç yıldır bitmiyor; Beykoz’a gelince bitmiyor bu planlar!- Buradaki plan tadilatlarında süreç devam ediyor ise, yapılacak planlarda 335 ada 10 parsel üzerinde yıllardır yaşayan Beykozluların mülkiyet sorununa çözüm olması amacıyla, 20’nin üzerinde binanın olduğu, 3’er, 4’er katlı binaların olduğu, içinde Beykozluların yaşadığı bu bölgenin yeni yapılan planlarda konut alanına alınması için çalışmalar yapmanızı tavsiye ediyorum.

Bu, bir çelişkidir

20007 yılındaki bir kararda, listede dökümü yapılan parselleri Beykoz’da üzerinde oturan vatandaşlara satmak üzere ihale ile satacağız, demiştiniz. Şimdi ise ‘biz bunları Beykoz’a vermekten vazgeçtik; Büyükşehir’e vereceğiz’ diyorsunuz. Bu, bir çelişkidir. Bir karar verilmesi lâzım. Bu, bir çelişkidir; buraları üzerinde oturan vatandaşa mı vereceksiniz, Büyükşehir’e verip ranta mı çevireceksiniz?

Beykoz Belediye Meclisi’nin yok sayılması zoruma gitti

Beykoz’un doğal SİT alanı olmasından dolayı korunması gereken yerler ile ilgili planlarda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde geçtiğimiz günlerde bir plan askıya çıktı 20 Ocak’ta. 2 Şubat’ta da bunun askısı sona erdi. Meclis üyesi olarak, Beykoz’da yaşayan bir insan olarak, Beykozlu’nun, Beykoz Belediye Meclisi’nin yok sayılması benim zoruma gitti.

Beykozlu vatandaşlara verilsin

(Çubuklu’daki 27 parsel ile ilgili olarak…) buraların konut alanı şeklinde planlanmasını ve Beykozlu vatandaşlara verilmesini istiyorum.

Nihat Arıcan: Bu, Meclis’te dört yıldır ilk defa yaşandı

Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim; dört yıldan beri bu Meclis’te hiçbir gün bu Meclis üyeleri bu koltuklara oturmadan gündem açılmadı. Bize bu nezaketsizliğinize bir şey demiyorum ama Beykoz halkına yaptığınız bir nezaketsizlik olarak bunun kayıtlara geçmesini istiyorum çünkü bu Beykoz Meclisi’nde vatandaşın sorunu her zaman birlikte konuşuldu, birlikte tartışıldı, çoğu kararlar birlikte alındı; bazı kararlarda da ayrıştık. Bu da siyasetin doğasında olan bir uygulamadır.

Endişelerim var

197 parselin Büyükşehir Belediyesi’nden Beykoz Belediyesi’ne devri sürecinde hem bizler, hem de Beykoz halkı büyük bir sevince boğuldu. Büyükşehir Belediyesi’nden devralmış olduğunuz 197 parselin 46 tanesi içerisinde şahıs tapusu çıkıyor ve vatandaşların o sevinçleri bir anda hüzne dönüşüyor. Ondan sonra da bunun yerine başka parseller devralınıyor. Burada yapılan işlerin acaba bilerek mi yapıldığı, bilmeyerek mi yapıldığı konusunda benim endişelerim var. Bu endişelerimizin de zaman zaman ortaya çıktığını hep birlikte görüyoruz. Bundan sonra da yaşayacağız çünkü eğer siz aldığınız yerin mülkiyetinin hâlâ ve hâlâ bugün dahi kime ait olduğunu bilmeden işlem yapıyorsanız, yani yasaların karşısında da bu konuda vatandaşı mağdur ediyorsanız, ondan sonra da ‘ CHP’nin muhalefeti bizi bu noktaya getirdi’ deme hakkınızın olmadığını düşünüyorum.

Çelişkiler ile dolu

( Çubuklu Mahallesi sakinlerini ilgilendiren toplamda 27 parselin Büyükşehir’e devrini) anlamakta güçlük çekiyorum. ‘ Plan’ diyorsunuz, ‘SİT’ diyorsunuz; olsun. Hep sizin sözünüz bu. Allah yazısı değil bu karar.  Bunu alan T.B.M.M. ise, üçüncü dönemdir çoğunluk ile iktidardasınız; bu düşüncelerinizi paylaşırsınız, buradaki bu plan sorununu aşarsınız. Beykoz halkına hep şikâyet ediyorsunuz, ‘SİT’ diyorsunuz. Sayın Başkan, Büyükşehir Belediyesi Alman Üniversitesi’nin planlarını pat diye geçirdi yukarıdan talimatla? Medipol Üniversitesi’nin planları geçti? Çubuklu bölgesinde denize sıfır petrol ofisinin yerinin imara açılması geçti? O da yetmedi, Üsküdar’da Sevda Tepesi Suudi Kralı Abdullah’a satıldı? Şimdi siz bu Beykoz halkının hiçbir şey bilmediğini, hiçbir şeyden anlamadığını söylüyor ve ‘ben size iyilik yapıyorum’ diyorsanız, burada eksik söylüyorsunuz… Neden şimdi Çubuklu halkının bu planlarıyla ilgili sorunu çözmek yerine, Büyükşehir’e devrederek halledeceğinizi düşünüyorsunuz? Yani, çelişkiler ile dolu bir yönetim, çelişkiler ile dolu bir söylem biçimini Beykoz halkı da izledi, biz de izledik; bundan sonra da izleyeceğiz sayın Başkanım. Ama tarih elbette bir gün her şeyi yazacaktır ve sizin de bizim de önümüze koyacaktır… Ben yapılan bu işlemin yanlış olduğunu düşünüyorum. Beykoz halkının mağdur edildiğini düşünüyorum.

Yüksel Baki (Ak Parti): Beykoz’u zarara uğratacak hiçbir karar almadık

Bu 4. Gündem maddemiz hepinizin bildiği gibi bir önceki Meclis oturumunda gündemimize geldi ve İmar ve Hukuk komisyonlarına havale edilerek, incelendi; raporu tanzim edildi; bugün de Meclisimize geldi. Bu mânâda CHP grubu olarak eleştirel anlamda söz alan arkadaşlarımızın beyanlarına katılmak mümkün değil. Biz bugüne kadar Beykozlu’yu zarara uğratacak hiçbir karar almadık ve altına Ak Parti olarak hiçbir şekilde de imza atmış değiliz.

Gelsinler, Beykoz’u asıl mağdur edenleri 8 Şubat duruşmasında görsünler!

Bu arkadaşlarımızın özellikle iddiası şu: ‘ Siz, Beykozlu’yu mağdur ediyorsunuz.’ Asıl Beykoz’u mağdur eden insanları gelsinler burada bulunan vatandaşlarımız Cuma günü (8 Şubat 2013) yapılacak olan duruşmada görsünler. 

Biz Büyükşehir’den bu taşınmazları devraldık ama onlar 1/ 1000’lik ve 1/5.000’lik planlarda konut alanında kalan taşınmazlar. Biz bunları vatandaşlarımıza satmak üzere devraldık. Hatta bir ilki gerçekleştirdik: İlk defa Beykoz Belediyesi bu yıldan başlamak üzere taksitli taşınmaz satacak.

Beykoz halkının takdirine bırakıyorum

CHP gurubundaki arkadaşlarımız, ‘sizin bu taşınmazları vatandaşa satmanız yanlış, siz bunları Hazine’ye iade edeceksiniz’ diyorlar. Ben de bunu Beykozluların takdirine bırakıyorum… Biz bugüne kadar arkadaşlardan hiçbir bilgiyi ve belgeyi saklamadık. Ama arkadaşlarımız bu bilgilerden bir öneri getirmek yerine, hemen şikâyet yolunu seçtiler. Aslında onlar çalışmak için, öneri getirmek için değil, yaptıkları sadece ‘ ben Sayıştay’a vereyim, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne vereyim, Valilik’e vereyim, İçişleri Bakanlığı’na vereyim…’ Şikâyet eden arkadaşlarımın söz alıp konuşmalar yapmaları, asıl onların yaptığı nezaketsizlik. Beykoz’a en büyük zararı vermişlerdir kendileri.

Devir sonrasında vatandaşlar daha öncelikli haklara sahip olacaklar

4. maddede yapılan, bir satış değil. Bu, Belediye Kanunu’nun 75. maddesi’ne göre, kurumlar arası bir devirdir.  Bu bölgedeki yetki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçtikten sonra biz aslında burada 2 buçuk yıldır bir proje üretmeye çalışıyoruz buradaki vatandaşlarımız ile mutabık kalarak. Buradaki vatandaşlarımızın da tek bir kılına zarar gelmeyecek; en uygun çözümü bulmak için en az üç tane proje ürettik. Ancak takdir edersiniz ki, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre Bakanlığı arasında daha iyi bir uyum var. Daha çabuk neticelendirelim ve buradaki vatandaşlarımızın bir an önce konut ihtiyacını karşılayalım diye biz bugün devir talebimizi Meclis’e getirdik. Bugün burası yeşil alan. Şu anda Beykoz Belediyesi’nin mülkiyetinde iken ne gibi haklara sahip ise vatandaşlarımız, yarın Büyükşehir’e devredildiğinde de aynı haklara sahip hatta daha öncelikli haklara sahip olacaklarına inanıyorum.

Asıl bizim vatandaş olarak görevimiz şudur: Meclis’e ve Komisyon çalışmalarına zamanında geleceğiz; önerimizi, eleştirimizi getireceğiz, yeterli hazırlıkları yapamadıkları için bugün burada asılsız söylemlerde bulunuyorlar.

Devre konu ettiğimiz bu 27 parsel ile ilgili yerinde dönüşümün Beykoz’da ilk mümessilini gerçekleştireceğimizi düşünerek, biz bu teklifimizi bugün Belediye Meclisimizin gündemine getirdik.

Yücel Çelikbilek: Duygusal davranarak veya temenni ile konuşmayın!

Bu konuşmanın ardından söz alan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise, Meclis üyesi Halit Kılıç’ın konuşmasına cevaben, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya asılan plan konusunda şunları söyledi: “ … Normalde orada çözüm getirdiği için muhalefet ettiniz o işe. Mümkün olan şeyleri söyleyin; eğer bu Meclis’in o planları geçirme yetkisi varsa, gelin beraber itiraz edelim. Eğer hakkımız ise! Ama sadece duygusal davranarak veya temenniyle değil. Eğer o planın (Büyükşehir’den) geçmesi yasal olarak yanlış ise, bizi aşmışlar ve hakkımızı (çiğnemişler ise)  itiraz edelim beraberce. Ben de imza atayım o plana… Her yerin zaman zaman plan yapacak farklı yerleri vardır. Yerel olarak bu konuların bizde görüşülmesini temenni ederiz; bunun yasa koyucusunun biz olmasını isteriz ama başka kurumlara da bu bölgede plan yapma yetkisinin verildiğinin halkımızın bilmesini isteriz. Burada yapılan iş de doğrudur. Böyle bir çalışmaya ihtiyaç vardır, zorunluydu. İyi ki de yaptılar, yapmasalardı asıl perişanlık ondan sonra olacaktı.”

Ben de vatandaşlara verilmesini istiyorum

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kılıç’ın, Çubuklu’daki 27 parsel ile ilgili olarak                “ buraların konut alanı olarak planlanmasını ve Beykozlu vatandaşlara verilmesini istiyorum” şeklindeki sözlerine ise, “ ben de istiyorum; aynen sana atkılıyorum” karşılığını verdi.

Ne iyi ettiniz!

Çelikbilek, “ CHP üyelerine çok teşekkür ediyorum, çalışma yaparak Çubuklu halkını buraya getirdiğiniz için. Ne iyi ettiniz! Onların bu güzel şeyi duymalarına siz vesile oluyorsunuz” dedi.

Hızır Yılmaz: Çubuklu halkıyla alay etme!

Belediye Başkanı Çelikbilek’in bu sözlerinin ardından Meclis locasından alkış sesleri yükseldi. Locada bulunan CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı vatandaşların alkışları eşliğinde, Yılmaz’ın, Çelikbilek’e hitaben,“Çubuklu halkıyla alay etme!” şeklinde bağırdığı duyuldu.

Çelikbilek: İlçe Başkanı’na yakışmayan bir davranışta bulunuyorsun!

Bunun üzerine Çelikbilek de, locada bulunan Yılmaz’a hitaben; “ bir ilçe Başkanı’na yakmayan davranışta bulunduğunu” söyledi. Belediye Başkanı’nın, Hızır Yılmaz’ın, kendisine hitaben,“ Çubuklu halkıyla alay etme” şeklindeki sözüne “ ben alay etmiyorum; o senin anlayışın. Sizin basit anlayışınız o; benim değil. Halkın dinlemesini istemiyorsun, değil mi? ” şeklinde cevap verdiği görüldü.

Hızır Yılmaz, locayı terk ederken öfkeliydi

İlçe Başkanı Hızır Yılmaz’ın Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e, “ Halk ile alay edilmez! Halk benimle geldi, seninle değil… Halka hoş geldin deme nezaketini bile göstermediniz; siz halktan korkuyorsunuz” şeklinde seslendiği görüldü.

Yılmaz, locada bulunanların locayı boşaltmalarını istedi.

Meclis ilk defa böyle bir nezaketsizliği yaşıyor!

Hızır Yılmaz’ın bu sözlerine,“ sayın Başkan, nezaketsizlik yapıyorsun, çok ayıp ediyorsun; Meclis’te böyle saygısızlık olmaz’ diyen Belediye Başkanı, şunları söyledi:         “ Meclis ilk defa böyle bir nezaketsizliği yaşıyor. Buyurun işte, tablonuz bu sizin! Ayıp, çok ayıp! Ben ‘ Çubuklu halkı geldiği için teşekkür ettim, sağ olun’ dedim.  ‘ Doğruları dinlesinler’ dedim. Bunun neresi vatandaş ile alay etmektir? Vatandaşın doğruyu dinlemesini söylemek kadar doğru ne vardır? Belki benim anlattıklarımı dinleyince mutmain olacaklar? Niye rahatsız oldunuz? Bu cümlede ne var?”

Kendinizce havaya girdiniz!

“ Bir kere nezaketsizlik, tribündeki arkadaşların Meclis toplantısında şey yapmasıdır. Bu, doğru bir yaklaşım değildir. O zaman ben de talimat vereyim, yarın Ak Partilileri yığayım buraya gelsinler... Ayıp! Birbirimize burada bağırırız, çıkmadan helalleşir çıkarız. Biz sizi her ortamda bilgilendirmeye gayret ettik… İlk yıllarda hatırlayın, bütün planları önünüze açtık; ne yapmak istiyoruz tek tek anlattık ama siz bunu yapmadınız ki! Bizim bu nezaketimizi siz başka türlü değerlendirdiniz. Ne oldu? Kopukluk meydana geldi.  Yemekler verdik Meclis gündeminin arkasından;  üç kişi geldi, beş kişi gelmedi. Kendinizce havaya girdiniz. Kusura bakmayın da, benim de çok hava çekecek bir halim yok. Yoksa bu projeyi bizimle birlikte konuşarak Çubuklu Mahallesi halkının menfaati için, Beykoz’un genel menfaati için akıl etrafında birleşmemiz gerekir… Biz sizimle diyalog kurmak istiyoruz, ‘Bu Beykoz’u didişerek bir yere taşıyamayız’ diyoruz ama siz her yapılana, ‘şunu sattınız, şurada rant var’ diyorsunuz.

Rant alanın Allah belasını versin

“ Rant alanın Allah belasını versin; aynen kayıtlara geçsin! Satanın da Allah belasını versin! Sattı diyenin de. Neyi satıyoruz? Milleti niye yanlış yönlendiriyorsunuz? Kafayı yorarsanız, bunun yanlış olduğunu göreceksiniz. Okuduğunuzu anlayın. Ben Çubuklu halkından nasıl rant elde ederim? Kim o Çubuklu halkı; 25 senedir siyaset yaptığım, evine gittiğim, hatırını sorduğum, çayını, çorbasını içtiğim insanlar. Ben mi bu insanlara yanlış yapacağım? Bunu yapmayın… Sizin tek derdiniz Beykoz Belediyesi imkân sahibi olup bu halka hizmet etmesin. Başka bir derdiniz yok… Bizi tenkit edin ama elinizi vicdanınıza koyun.”

Siyasetin gözü kör olsun!

“ Siyasetin gözü kör olsun. Belki ben de sizin yerinizde olsam aynı şeyi yapacağım ama siyaset bu olmamalı. Bu tavır, yalan yanlış beyanlar, birbirimizi yememiz, halkı gidip tahrik etme Beykoz’a yapılan en zararlı çalışmadır. Bunu ben yapıyorsam yanlış yapıyorum, siz de yapıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Biz sizden hiçbir bilgiyi saklamadık. Ama siz bizden bilgi almak istemediniz.”

Benim önüme hangi öneriyi getirdiniz?

 Benim önüme hangi projeyi getirdiniz? ‘ Şu sokağa asfalt dökmediniz’ demenin dışında, ‘şurada vatandaşa saldıran dört köpek var, ne yaptınız?’ demenin dışında? Bizim gerçekleştirdiklerimizi siz rüyanızda göremezsiniz.  Rüyada görebilmek için bu işin hastası olmak lazım.

Meclis zamanında başlamazsa ben gelmem’ dedim

 ‘ Ben gruba gelmeye başlarsam, saatinde açar, saatinde kapatırım’ dedim arkadaşlarıma. ‘Yoksa gelmem,’ dedim. Eğer Meclis’e uzun müddet de gelmediysem, bunun tek sebebi Naci (Candaş)’tır. Niye? Burada bir laf etti, ‘ siz başkan vekillerinize güvenmiyorsunuz?’ dedi. Ben de 3 sene gelmedim. Ben arkadaşlara zamanında geleceksiniz ve zamanında başlayacağız dedim ve duvarlara tabelalar astırdım.”

Çubuklu’da hiçbir vatandaşımızın hakkı zayi olmayacaktır

Çubuklu projesi gerçekleşir ise hiçbir vatandaşımız zarar görmeyecek. Tam tersi! Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bu konuda gönlünüz rahat olsun. Bizim burada Büyükşehir’e devrimiz bu işin bir an önce olması için adım atılması ve artı Beykoz Belediyesi’ne eğer kazandırılabilirse imkân kazandırmaktır. Burada hiçbir vatandaşımızın hakkı zayi olmayacaktır.  Olması da mümkün değil; gönlünüz rahat olsun!

8 Şubat’taki dava: Yaptıkları etik olarak doru değildir

8 Şubat 2013 günü duruşması yapılacak olan ve Belediye eski Başkanları, bazı Meclis üyeleri ile bazı belediye çalışanlarının yargılanacakları Rüzgarlıbahçe Davası’na da değinen Yücel Çelikbilek, söz konusu dava ile ilgili şikâyette bulunan CHP’li dört meclis üyesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “ Arkadaşlar demokratik haklarını kullanmışlardır. Yaptıkları etik olarak doğru değildir, ancak yasal olarak doğrudur. Rüzgarlıbahçe halkı bunu etik olarak doğru bulmaz; ben de doğru bulmuyorum. (Onların ) buradaki maksatları bizi zora sokmak, yoksa Rüzgarlıbahçe halkı ile ilgili değiller.”

CHP’nin red oyuna karşılık Ak Parti’nin oylarıyla kabul edildi

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in konuşmasının ardından ise, Meclis görüşmesine kaldığı yerden devam edildi.

Gündemin tartışma yaratan Çubuklu’daki 27 adet taşınmazın Büyükşehir’e satış ile ilgili gündem maddesi, CHP grubunun itirazları altında, Ak Parti grubunun oylarıyla kabul edildi.

Bir sonraki oturum 8 Şubat 2013 Cuma günü

Belediye Meclisi’nin bir sonraki oturumu 8 Şubat 2013 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..