Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '12

 
Kategori
Spor
 

Olaylı spor kongresinden sonraki ilk açıklama

Olaylı spor kongresinden sonraki ilk açıklama
 

Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği (BİSK), “ Başkanlar Kurulu Aylık Kahvaltılı Toplantısı,” bu kez Paşabahçe Spor Kulübü lokalinde yapıldı. Toplantıya, Başkan Çelikbilek’in Beykoz Spor Kulübü Olağan Kongresi hakkındaki açıklamaları damga vurdu.

Hızır Yılmaz’ın kongreye katılmasını eleştirdi

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sözleri arasında – isim vermeyerek- siyasi parti ilçe başkanlarının söz konusu kongreye katılımını “ Ne işin var orada kardeşim?” şeklinde eleştirmek suretiyle, Kongre’ye katılan CHP Beykoz İlçe Örgütü başkanı Hızır Yılmaz’a gönderme yaptı.

Kaymakam Erdoğan ve TÜFAD yöneticileri misafirler arasında

Başkan Halidun Soytürk’ün ev sahipliğinde, 14 Ekim Pazar günü Paşabahçe Spor Kulübü Lokali’nde yapılan kahvaltılı toplantıda bir araya gelen amatör spor kulübü başkanları arasında Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan da hazır bulundu.

Misafirleri arasında Beykozlu sanatçı Burhan Özdemir, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Rıza Çavuşoğlu ve Başkan Yardımcısı Veysel Küçük’ün de bulundukları kahvaltıya, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nün kongre sonrası oluşan yeni yönetimini temsilen As-Başkan Fatih Yılmaz katıldı.

Asım Özdemir: Üniversite rektörünü kınıyorum!

“ BİSK Aylık Başkanlar Kurulu Toplantısı”nın açılış konuşmasını Başkan Asım Özdemir yaptı. Özdemir, sözlerinin başında amatör spor kulüplerine nakdi yardımda bulunan Beykoz Belediyesi’ne Yücel Çelikbilek’in şahsında teşekkür etti.

Amatör spor kulüplerinin “ Nakdi, ulaşım ve tesis” şeklinde bazı sorunları olduğunu ifade eden BİSK Başkanı Özdemir, BİSK olarak Beykoz’da başarılı sporcular ve eski yöneticiler için bir ahde vefa toplantısı düzenleyecekleri bilgisini de verdi.

Araç sayıları arttırılsın talebi

Konuşmasının devamında, Belediye Başkanı’ndan kendilerine Beykoz Belediyesi tarafından hafta sonu sunulmakta olan araç sayısının 2’den 3’e çıkartılması talebinde de bulunan Özdemir, “ Bu araçların kulüpler arasında dağılımının herhangi bir haksızlığa neden olmadan yapılması yönünde özen gösterdiklerinin” ise altını çizdi.

Köy kulüplerine malzeme yardımı

BİSK Başkanı; Beykoz Belediye Başkanı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, köy kulüplerine de malzeme yardımı yapılması yönünde bir çalışma içerisinde bulunduklarını hatırlattı.

Medistate Hastanesi sponsor olacak

Özdemir; bilgilendirmesinin devamında; Medistate Hastanesi’nin sponsorluğunda kulüplere sağlık çantası; stadı olan kulüplere sedye ve spor yapanlara ferdi kaza sigortası yaptırılması yönünde bir planları olduğunu da belirtti.

Marmara Üniversitesi rektörünü kınadı

BİSK Başkanı Asım Özdemir, Anadolu Hisarı Spor Kulübü’nün; yaşadığı yıkım olayının sonrasında şu anda bir de mahkemelik olduğu açıklamasında bulundu. Özdemir; “ Yıkmasını bilen insan o işin nasıl yapılacağını da bilmek zorunda ancak suçlu biz olduk şimdi. Bunun hesabını vermek bize düştü. Marmara Üniversitesi’nde böyle bir zihniyet yönetime geldiği için, Marmara Üniversitesi Rektörü’nü ve yönetimini kınıyorum.”

Üniversite, spora izin vermiyor

Kınamada bulunmasının bir sebebinin de, söz konusu üniversitede “ Spora izin verilmemesi” olarak açıklayan Özdemir; “ O sahaların, o tesisin boş olmasına izin veriyorlar; spora izin vermiyorlar. Onları spor adına kınıyorum” dedi.

BİSK Başkanı, spor kulübü başkanlarına da tesislerini halka açmaları tavsiyesinde bulundu.

Kulüp sözcüleri söz aldılar

Özdemir’in konuşmasının ardından ise amatör spor kulübü temsilcileri söz alarak, talep ve düşüncelerini dile getirdiler.  

Adnan Güner: Hakkımızda dava açıldı

İlk sözü, Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Adnan Güner aldı. Güner, Marmara Üniversitesi ile hukuksal bir sorunları olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “ Yıkım olayında haklı gerekçelerimiz vardı; elimizde protokolümüz vardı. Üniversite, bu protokolü tanımadı. Şikâyet ederek, kaçak yapıları yıktırdı. Hadi bunlar oldu. Biz, bir mücadele içerisinde kulübü ayağı kaldırıp yaşatmak istiyoruz. 15-16 yaşındaki çocuklar ile (Marmara Üniversitesi) sahasına girmek için saha bedeli ödüyoruz ancak o çocukları bile sahaya sokmamışlardı.  Şimdi bir tebligat geldi; suç duyurusunda bulunmuşlar. Neymiş? Hakaret Davası ve Boğaziçi Kanunu’na muhalefet!”

Atatürk büstünün yıkım ile ne alâkası var?

“ Bizim ne Boğaziçi Kanunu’na bir muhalefetimiz vardı, ne de İmar Kanunu’na. Bana göre, bunu kendi yaptıkları hataları telafi etmek için yapıyorlar. Binanın yıkımı ile Atatürk büstünün yıkımının ne alâkası vardı? Orası açık alan. Orada Emniyet’in kameraları var. Bu işin faili kim İse açığa çıkarılsın. Yıktıran Marmara Üniversitesi ama yıkan kim; çıksın ortaya. O da kurtulsun, biz de kurtulalım! Eğer var ise bize kesilecek bir ceza, ona da razıyız. Bir eğitim kurumunda nasıl böyle bir zihniyet var, onu da çözmüş değilim.”

Olaylı kongreye eleştiri

Anadolu Hisarı Kulübü Başkanı Adnan Güner, konuşmasının devamında, geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nün olağan kongresi sırasında yaşanan olaylara atıfta bulunarak; “ Ağzım bir karış açık kaldı. Ağza alınmayacak kavgalar, küfürler, dövüşler! Bizler kongreye gitsek, acaba öyle kavgalar olur mu? Yok ki bir şey, neyin kavgası olsun? Neyin kavgasıydı bu; neyin saldırısıydı bu?” diye sordu.

Fatih Yılmaz: Kamuoyunda hoş bir görüntü oluşmadı

Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Derneği As- Başkanı Fatih Yılmaz ise, kongreleri sırasında yaşananlar dolayısıyla kamuoyunda hoş bir görüntü oluşmadığını ifade ederek; “ Bundan dolayı Derneğimiz adına özür diliyoruz” dedi.

Yılmaz, konuşmasının devamında, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü olarak, diğer kulüpler ile işbirliği içerisinde obezite ile ilgili çalışmalar yapacakları hatırlatmasında bulundu.

Yücel Çelikbilek: Kongreye gelen siyasetçilere acıyorum

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise, sözlerinin başında; amatör spor kulüplerine araç konunda imkânlar dahilinde yardım yapmaya devam edeceklerini belirterek, nakdi yardımın ikinci ödemesinin de ileriki günlerde gerçekleşeceğini ifade etti.

Kulüp Başkanı’nın kim olacağına ben karar veririm

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in, Anadolu Hisarı Spor Kulübü Başkanı Adnan Güner’in sorusuna cevaben, Belediye Spor Kulübü olağan kongresinde yaşananlar ile ilgili olarak açıklama yaparken ise oldukça gergin olduğu görüldü.

Çelikbilek, şunları söyledi: “ Bu spor kulübü kimin? Burası umuma açık bir dernek midir? Bu, Belediye’nin derneğidir. Bu dernek kimin? Belediye Başkanı’nın, bizim. Kurdurmuşuz. Bunun sorumluluğu kime aittir? Bana aittir. Buranın başkanının kim olacağına kim karar verir? Kusura bakmayın da, ben karar veririm. Oradaki dernek yönetimi formalitedir. Ben ona kulüp kurdurmuşsam ve adımı koydurmuşsam, bunun adını ben veririm. Dışarıdan birilerinin gazel okuması, siyasi şov yaparak ortamı germesi yakışık bir şey midir? Oraya gelmeleri bile yanlış; ne işiniz var orada sizin? Siyasi parti kongresi değil ki burası. Sizin her birinizin kongrelerine gelebilir ilçe başkanları ama oraya gelmeleri yanlış ve nezaketsiz bir şey.”

Bu kadar edepsizlik olmaz!

Çelikbilek, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü eski Başkanı Lale Enç’e atfen;      “ Bu hanımefendiye görevi kim vermiş geçen dönem? Ben vermişim. Bu dönem yapmasını kim istememiş? Ben istememişim. ‘ Farklı değerlendireceğim’ demişim. Bu, benim gayet normal takdirim. Burası halka açık, müdahale edilen bir yer değil ki! Burası, Belediye’nin kurduğu ve ismini koyduğu bir dernek. Bunun şeyi bana aittir. Dört tane adamdan kalkarak, siz burada söz söylemeye kalkarsanız, bu nezaketsizliği yapanların onlar olduğunu söyleyin. Yoksa Belediye Spor Kulübü’nde bir problem yok. Bunu yazanlar edep dışına çıkıyorlar. Efendim orada bir tane büfe varmış; çok para getiriyormuş. Allah’tan korkun! Bu kadar edepsizlik olmaz! O büfe orada, isteyene veririm o büfeyi. Beytaş çalıştırıyordu; ‘ Ver kardeşim kulübe, kulübün olsun!’ dedik. Günlük hâsılatı bin TL- bin 200 TL. Ne kazanılır buradan, ne olur? Öyle yalan söyleyin, öyle bir şey deyin ki, ettiğiniz bir şeye benzesin.”

Karşı gelirse, ben onu halletmek durumundayım

Yücel Çelibilek, sözlerinin devamında, Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devrine atıfta bulunarak;“ Ben bölgeme spor tesisini yenilemek için bir çalışma yapıyorum.  Benim amatör spor kulübümün başında bulunan insan, bu kampanyaya karşı gelemez. Kusura bakmayın! Gelirse, ben onu halletmek durumundayım. Yapamaz bunu. Sizin hepinizi arayıp da, ‘ Buna karşı çıkın!’ diyenler değil mi onlar? Siz benden ne bekliyorsunuz? ‘ Ne iyi yaptın!’ dememi mi bekliyorsunuz? Nerede bu bolluk? Ben buraya 5 trilyonluk yatırım getirmeye uğraşacağım; ona engel olmak isteyen kulübümün başkanına da izin vereceğim; ‘Orada dursun diyeceğim’ öyle mi? Olur mu öyle bolluk?”

Allah Allah, demokrasiyi bize öğretiyorlar!

“ Sonra da çıkacaklar, ‘ Beykoz’da demokrasi yok’ (diyecekler.) Allah Allah! Demokrasiyi bize öğretiyorlar. Biz, bizim demokrasimizin zekâtını versek, bunların sülalesinin demokrasisi çıkar ortaya. Ne demokrasisi? Bunun sorumluluğu, vebali bana aittir. Bu kulübün eksikleri, noksanları varsa bunun sorumlusu benim. Yarın kimse onları suçlamaz; beni suçlarlar.”

Ne işin var orada kardeşim?

“ Hele o kongreye gelen siyasetçiler için acımaktan başka bir şey düşünemiyorum. Ne işin var orada senin kardeşim? Niye geliyorsun? Belediye’nin spor derneği bu! ‘ Çağırdılar geldik. O, burada kavga çıkacak.’ Olabilir, kavga da çıkabilir. Evde de kavga ediyorsunuz. Gayet normal. Sizin kulüplerinizin normal mi geçiyor kongreleriniz? Sanki ben bilmiyor muyum ne olduklarını? Hepsinde problem çıkıyor. Sanki sizinki güllük gülistanlık da, Belediye Spor Kulübü Derneği’nde olmuş, sıkıntı olmuş! İnsanın olduğu yerde problem olur. Bizimki yanlış bir problemdi. Çözdük. Bu kadar basit! Sizlerden ricam, bunları gündeme getirmeyin. Bunların arkasından da kimse siyaset yapmaya kalkmasın. Çok yazık olur Beykoz’a.”

Kaymakam Erdoğan kulüp tesisini gezdi

Belediye Başkanı Çelikbilek, konuşmasını tamamlamasının ardından, başka bir yerde hazır bulunmak üzere toplantı salonundan ayrıldı.

Toplantının sonunda, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan söz aldı.

Süleyman Erdoğan, konuşmasında sporun mahalle insanına yayılmasının önemine değinerek; “ Sporun halka benimsetilmesi önemli. Çoğumuz spor yapmıyoruz sadece seyrediyoruz. Gün geçiyor insanlar hareketsizlikten şekilsizleşiyor” dedi. Erdoğan, yeni nesli spor kültürü ve adabı konusunda eğitmenin önemine de değindi.  

Kaymakam Erdoğan, konuşmasının ardından ise Paşabahçe Spor Kulübü tesisini ve yenilenmesi gerektiği ifade edilen futbol tribününü gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bir sonraki kahvaltı Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nde yapılacak

BİSK’in bir sonraki aylık toplantısı, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Derneği’nde yapılacak.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..