Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '21

 
Kategori
Futbol
 

Ölçü Olmaz

Galatasaray, ligin namağlup iki takımından biri olan Konyaspor’u 1-0’la geçmeyi başardı ama oynadığı futbol ilerisi için hiç umut vermedi.

Konyaspor’un henüz 3. dakikada, Galatasaray’ın bu sezon sıkça yediği türden bir golü kalesinde görmesi, yeşil- beyazlıların bütün dengelerini bozdu.

Konuk takım, yaklaşık olarak 8. dakikadan sonra biraz toparlanıp rakip sahada set oyunu oynamaya başlasa da ciddi gol pozisyonları bulan Galatasaray oldu.

Konyaspor ikinci yarıda topa daha fazla sahip olsa da genel anlamda performansı son derece kötüydü. Kısacası, bu devrede hiç etkili olamayan hatta rakip çerçeveyi bile doğru dürüst göremeyen Galatasaray’ın en büyük şansı, Konyaspor’un kötü futbolu oldu. Tabii bir de yarım Dünya turu yapıp maça çıkan Muslera’nın altın müdahaleleri. Her ne kadar Konyaspor’un yakaladığı en önemli pozisyonlardan biri olan Serdar Gürler’in şutunda top üzerine gelse de Muslera’nın o pozisyonda hızlı bir şekilde doğru yeri tutması ve refleksi son derece kritikti. Bunun dışında tehlike oluşturabilecek pek çok topu da erken yaptığı müdahalelerle pozisyona dönüştürmedi.

Evet, çok kötüydü Konyaspor. Özellikle defansları adeta çil yavrusu gibiydi. Galatasaraylı futbolcuların yapıkları her preste dağıldılar ve yedikleri gole benzer hatalar yaptılar. Sarı- kırmızılılar, bu preste ısrarcı olsalar sonuç daha farklı olabilirdi ama ısrar etmediler.

Öte yandan ilk yarıda Halil Dervişoğlu ile buldukları üç pozisyonun ikisi çok netti. Galatasaray gibi bir takımda oynayan bir futbolcunun bunları gole çevirmesi gerekir.

Orta sahasında da problem var Galatasaray’ın. Oyun kurmakta ve geçişlerde zorlanıyor sarı- kırmızılılar. Melo ve Fernando türü bir futbolcuya çok fazla ihtiyaç duyuluyor.

Özetle Galatasaray’ın, Skubic ve kaleci Sehic’in anlaşmazlığından doğan hediye gibi bir golle ulaştığı üç puan gelecek adına kesinlikle olumlu anlamda bir ölçü olamaz. Konyaspor’dan biraz daha iyi bir performans gösteren ve ileride biraz daha becerikli olan bir takım, bu Galatasaray’ı çok zor durumda bırakır.

Elbette sarı- kırmızılıların, kötü oynamalarına rağmen kazanarak büyük takım refleksi gösterdikleri de bir gerçek. Ama bu her zaman olur mu, bilemeyiz…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..