Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '08

 
Kategori
Spor
 

Olimpiyat ruhunu aşılamak

Olimpiyat ruhunu aşılamak
 

OLİMPİYAT RUHU SINIR TANIMAZ


OLİMPİYAT RUHUNU AŞILAMAK

“Hayal bilimden öndedir.” Einstein

Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin(Beijing)’de yapılan 29.Olimpiyat Oyunlarında, sporcularımız yaprak dökümü yaşadı. Olimpiyat serüvenine Sibel Özkan‘ın kazandırdığı gümüş ile başladık. Ardından 84 kiloda Nazmi Avluca ile grekoromen güreşte bronz madalya kazandık. Elvan Abeyleggese ile altına çok yaklaştık uzun süre lider götürdüğü karşılaşmada son 400 metrede geçilerek, bayanlar 10000 metrede gümüş kazandık. Beklediğimiz altın madalya Ramazan Şahin‘den geldi. 66 kiloda mücadele eden güreşçimiz tüm rakiplerini devirerek altına ulaştı. Sondan üç gün önce Yakup Kılıç ile boksta bronz ve Elvan ile 5000 metrede gümüş kazandık. Şu an 32. sıradayız. Bu sonuç hayal kırıklığı yaratırken, ata sporunda ilk altın madalyanın alınması sevindirdi ve hepimizin yüreğine su serpti. Ama dört yıl önceki Atina Olimpiyatlarında alınan sonuçları hatırlayınca, sevincimiz buruklaştı.

Olimpiyat oyunlarındaki başarı (madalya sayısı) bir devletin nüfusu veya gelişmişliğiyle orantılı değildir. Başarının sırrı sporcu, antrenör, tesis ve yönetici denklemine bağlıdır. Birinin eksikliği, şansı gündeme getirse de, ona da fazla güvenilmemeli ve Süreyya Kop olayı unutulmamalıdır.

Futboldaki yatırımın karşılığını yarı finallere kadar yükselerek nasıl aldıysak, diğer alanlarda da, emek, para ve zaman harcanarak yapılacak yatırımlarla yine madalyaları toplayabiliriz. Spor sadece futbol değildir. Diğer alanlara kaydırılacak yatırımlarla; ata sporu güreş, cirit, okçuluk, boks, su sporları, jimnastik ve geçmişte sırıklara rağmen maratonda sivrildiğimiz atletizmde üstün başarılara temel oluşturabiliriz.

Bu çalışmalara hemen şimdiden başlanarak, sporcularımıza Olimpiyat Ruhu’nun aşılanması gerekir. Unutulmasın ki, Einstein’ın dediği gibi “ Hayal bilimden öndedir.” ve insan hayal ettiği müddetçe yücelir. 29. Olimpiyatta bunu iki kişi kanıtladı: Jamaicalı Ussain Bolt ve Amerikalı Michael Phelps beklentileri altüst ederek, Olimpiyatta hayallere ve insanın yücelişine sınır konulamayacağını kanıtladılar. Darısı bizimkilerin başına! İlk adımı Olimpiyat Marşı’nı sporcularımıza ithaf ederek başlatıyorum. Başarı dileklerimle…

OLİMPİYAT MARŞI

G e l arkadaş e l e l e kenetlenelim

Her dalda yarışarak d i n ç l e ş e l i m.

Doğudan Batıya k o ş a l ı m geleceğe

Başarıyı her yana yıldız yıldız serpelim.

Kaynaştırır bizi Olimpiyat Oyunları

Yayarız dünyaya dostlukla barışı.

Küreselleşen dünyada artık d o s t u z biz

Barış içinde el ele sevgiyle atar yüreğimiz.

Kucaklaşsın kültürlerimiz, gelişsin uygarlık

Gökkuşağı gibi her yanı sarsın n e ş e m i z.

Kaynaştırır bizi Olimpiyat Oyunları

Yayarız dünyaya dostlukla barışı.

Ayten DİRİER

 
Toplam blog
: 214
: 5488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..