Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '14

 
Kategori
Basketbol
 

Olmadı Fenerbahçe

          Euroleague F Grubu on ikinci hafta maçında Fenerbahçe Ülker kendi sahasında Emporio Armani Milano’ya 73-82 ile yenilerek tur ihtimalini mucizelere bıraktı.

 

Maçın Hikayesi

                 Maça Fenerbahçe Ülker Bojan Bogdanovic’in sayılarıyla başladı: 4-0 Sıkı savunmayla oyunu kontrol altında tutan Fenerbahçe Ülker ilk 8 dakikada rakibini 5 sayıda tuttu ve toplamda 12-5’lik bir üstünlük yakaladı. Niccolo Melli’nin arka arkaya bulduğu 8 sayıyla skor dengelenirken, çeyrek sonunda yine Bojan Bogdanovic’in bulduğu basketle çeyrek sona erdi: 15-13 İlk çeyrekte Bogdanovic 6, Melli ise 8 sayı kaydettiler. Ribaundlar ise Fenerbahçe Ülker 12-5 ile ezici bir üstünlük sağladı.

                İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf 0-6 ile EA7 Milano oldu. Maçta ilk kez öne geçen EA7’ye cevap veren Bojan Bogdanovic oldu. (BB takımının ilk 22 sayısının 11’ini üretti) 13.dakikada skor 19-21 olduktan sonra Fenerbahçe Ülker adına sezonun en kötü dakikalarını izledik. Linas Kleiza 2 şut kaçırdıktan sonra öyle 2 top kaybı yaptı ki ne desek boş – Kleiza kariyerinde başka bir maçta öyle hatalar yaptı mı, hiç sanmıyorum.  Milano’da Jerrels ve Lawal’ın etkili oyunlarıyla dört dakika içinde 3-13’lük bir seri oluştu ve 22-34 ile EA7 Milano ilk yarıdaki en büyük üstünlüğü yakaladı. Bogdanovic’in etkili oyunuyla ilk yarı sonunda fark biraz kapandı: 29-38 İlk yarıda Fenerbahçe Ülker’in 29 sayısının 25’i üç oyuncudan geldi. Top16’in en etkisiz skoreri Bojan Bogdanovic 14 sayı üretirken, Nemanja Bjelica 6 sayı-6 ribaund ve Emir Preldzic 5 sayı-5 ribaundla oynadılar. EA7 Milano tarafında ise Gani Lawal sadece 6 dakikada 10 sayı-4 ribaund, Alessandro Gentile 7 sayı-6 ribaund-2 asistle oynadılar.

                İkinci yarı yüksek tempoda başladı ve ilk 2 dakika sonunda 5-9’luk bir seri yakalandı. 23.dakikada 36-50 ile maçın en büyük farkı yakalandıktan sonra ortalık karıştı. İspanyol hakem Arteaga Zeljko Obradovic’i diskalifiye etti. Arkasından gelen pozisyonda  Bojan Bogdanovic’in Samuels’a faulü sonrası oyuncular arasında gerginlik oldu. Bu dakikaya kadar hakem hataları oldu ama öyle aşırı hatalar değildi. Fenerbahçe cephesinde sinirleri geren Bojan-Bjelica- (yarım) Emir haricinde kimsenin gereken mücadeleyi sergilememesiydi. Hakem hataları olmasa bile EA7 Milano maçı önde götürüyor olurdu. Sinirlerin gerilmesi Fenerbahçe Ülker oyuncularını biraz harekete geçirdi ama bu dakikalarda EA7 Milano oyuncuları sakinliklerini korudu ve 27.dakikada farkı 20 sayıya çıkardı: 42-62 Karşılığında 10-2’lik bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker farkı biraz kapatsa da üçüncü çeyrek 54-68 ile sona erdi.

                Son çeyreğin başında skor 54-71 olduktan sonra 8-0’lık Fenerbahçe Ülker serisi geldi. Fenerbahçe Ülker tam havayı yakalamışken Linas Kleiza devreye girdi ve bomboş üçlüğü kaçırarak takımın havasını bozdu. Skor 65-72’ye gelmişken bu kez de Nemanja Bjelica yanlış bir şut tercihi sonucu üçlüğü kaçırdı ve ipler tekrar EA7 Milano’nun eline geçti. EA7 Milano hücumda hiçbir şey üretemezken rakibine yakalanmadı ve son saniyelerde hata yapmayarak maçı kazandı.

               

 

İstatistikler

                Maçın en skorer oyuncusu son haftaların formsuz ismi Bojan Bogdanovic oldu. 24 sayı-3 ribaund-4 blokla oynayan Bogdanovic 6/9 ikilik ve 4/6 üçlük isabetleri buldu. Bo McCalebb oyununun ilk 23 dakikasında adeta uyudu, sonra uyandı ve maçı 17 sayı-2 asist-2 top çalmayla tamamladı. Nemanja Bjelica 12 sayı-10 ribaund-3 asist-2 top çalma-1 blokla oynarken hücum performansıyla Zoran Erceg’i aratmad. Toplamda 4/13 şut atarken 3 de top kaybetti. Linas Kleiza 4 şut kaçırırken 2 de anlaşılmayacak top kaybı yaptı.

                EA7 Milano’da David Moss 15 sayı-3 ribaund-3 asistle oynadı, Gani Lawal sadece 12 dakikada 12 sayı-7 ribaund-1 blokla oynadı. Gentile 13 sayı-7 ribaund-4 asist ve Daniel Hackett 11 sayı-5 ribaund-4 asist-3 top çalma-5 top kaybıyla oynadı.

               

 

Genel Yorum

                Fenerbahçe Ülker’de son haftaların aksine ilginç bir tablo ortaya çıktı. İlk yarıda formsuz oyuncular Bojan Bogdanovic-Emir Preldzic iyi oynarlarken Linas Kleiza-Bo McCalebb yokları oynadılar. Sekulic-Oğuz-İzzet’in oynamadığı maçta Luka Zoric idare etti ama Samuels-Lawal ikilisini gücü bu kadar yetti. Sekulic sakattı, Oğuz hazır olmayabilir ama İzzet neden 1 dakika bile oyuna girmedi, anlayamadım.

                EA7 Milano ilk çeyrekte oyunu dengede tutarken, son çeyreğin ilk 7 dakikasında hiç iyi oynamadı. Fenerbahçe Ülker bu kadar etkisiz oynadığı bir maçı son çeyrek performansıyla kazanabilirdi ama olmadı.

                Bu yenilgiyle Fenerbahçe Ülker ipleri Yunan takımlarının ellerine vermiş oldu. Görülen o ki, Olympiakos-Panathinaikos maçının galibi grubu üçüncü sırada bitirecek ve kaybeden takım da Fenerbahçe Ülker ile galibiyetleri eşitleyip ikili averajla çeyrek finalist olacak.  Fenerbahçe Ülker’in iki maçını da kazanıp gruptan çıkması mümkün ama Olympiakos-Panathinaikos maçında yenilecek olan takımın gelecek hafta da ekstra bir mağlubiyet alması gerekiyor. O ihtimal da düşük gözüküyor.

                Son olarak hakemlere de değineyim: Hakemlerin hataları var ama hergün gördüğümüz hatalardan aşırı hatalar değil. Hakemler Fenerbahçe Ülker aleyhine teknik faul çalarken çok acele davrandılar, o doğru ama Zeljko Obradovic diskalifiye edilmeyi haketti, zaten bunu taktik olarak yaptığını düşünüyorum.

 

 

 

 

 

 

Bu yazıyla ilgili olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.com adresine bekliyorum…

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..