Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Ölmek İsteyen Yayalar

Ölmek İsteyen Yayalar
 

ölmek isteyen yayalar


İlk okuldaki trafik derslerinden tanıdığımız bir sözü hatırlatmak istiyorum; “Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım”. Bu söz daha ilk okulda bizlere, trafikte hayatımızın kararmaması için kurallara uymamız gerektiğini tembihler. Son yıllarda trafik kazalarındaki ölümlerin sayısı, bu sözü kimsenin hatırlamadığını yada “bana bir şey olmaz” diye kendilerinin doğa üstü bir ölümsüz olduğunu zannettiklerini gösteriyor. Ne yazık ki öldüğünüze göre ölümsüz değilsiniz. Bu yazıda hatalı sürücüleri değil ölmek isteyen yayaları inceleyeceğim. Evet ölmek istiyorlar çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz. İnternette karşıdan karşıya geçerken ölen diye arama yaptığınızda sayfalarca haber görebilirsiniz. Elbette sürücülerin hatalarını yok saymıyorum burada dikkat çekmek istediğim nokta yayaların ölümcül hataları.

Üst geçit yada alt geçit olmasına rağmen ana yoldan karşıya geçmek,

Trafik ışıklarında beklemek yerine araba gelene kadar karşıya geçmeye çalışmak,

Elindeki cep telefonuyla ilgilenirken yola atlamak,

Araç yolunda sanki evinin salonundan mutfağa gidermiş havasıyla sağa sola bakmadan yavaş yavaş yürümek,

Kaldırımda çocuklarının ellerini bırakıp sahilde yürüyormuş gibi umursamamak,

Bebek arabalarını yolu kontrol etmeden yola ittirmek,

Trafikte sıkışmamak için yan yola girmeyen araçtan, ana yolda duraklayarak inmek ve arabaların arasında dans ederek kaldırıma ulaşmak,

Yol kenarlarında trafiğin sıkıştığı noktalarda satıcılık yapmak veya dilenmek,

Bu yazmış olduğum hatalar en çok gördüğüm ve ne yazık ki haberlerde ölümle sonuçlanan hatalar. Sürekli şahit olduklarımdan bazıları; Bir insan neden üst geçit yada alt geçit varken vızır vızır arabaların geçtiği yoldan karşıya geçmek isteyebilir? Trafik ışıklarında yeşil yandığı sırada arabaların geldiğini görmesine rağmen neden yola atlayıp karşıya geçmeye çalışıyorlar. Hemde ellerinden tuttukları çocukları da koşturarak geçiriyorlar. Hem ölmek hemde öldürmek istiyorlar. Kaldırımda çocuklarının önlerinden koşmalarına izin veren anne ve babalar bu kadar mı nefret ediyorsunuz çocuklarınızdan. Bebek arabalarını kontrolsüz şekilde sokak yada park halindeki arabaların arasından yola ittiren ebeveynler ne yapmak istiyorsunuz? İnsan sevmez olarak bence ölmek ve öldürmek istiyorsunuz.
 
Dikkatli olmak bu kadar mı zor. Eğer ölümsüzseniz arabaların üzerinden atlayarak hayatınıza devam edebilirsiniz. Bu örnekleri yapan insanlar bence “kestirmeden karşıya geçeyim üst geçide kadar kim yürüyecek”, “çocuk durmuyor, elimden tutmuyor önden yürüsün bakıyorum zaten arada bağırıyorum yola geçme diye”, “ıssız sokak araba yok zaten burada” vb. şeklinde düşünerek bu hataları yapıyorlar. Bu hataları görmezden gelip yollara atlıyorsunuz ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar sonunda sizinde başınıza bir şey gelebilir. Özellikle çocuklarınıza karşı bu kadar acımasız olmayın. Kendi hayatınızı önemsemiyorsanız çocuklarınızın hayatını önemseyin. Dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz. Ölüm istatistiklerini bilmenize rağmen benim başıma gelmez dememelisiniz. Piyangonun size vurmasını istemezsiniz. O yüzden “Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım”.
 
 

 

 

 
Toplam blog
: 2
: 328
Kayıt tarihi
: 14.02.18
 
 

İstanbul doğumlu. insansevmez.com ve Milliyet Blog Ailesi bireyi... Yazılım Geliştiricisi. Profes..