Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '09

 
Kategori
Deneme
 

Ömrün özü

Ömrün özü
 

YAŞLI KADIN


Her bir insan bir ömür yaşar; kimi 50 kimi 100 yıl; aslında kaç yıl yaşandığından çok ne yoğunlukta yaşandığı ve yaşamın sonunda eğer bir özet çıkarılabilirse ki; her insan 50 yaşından sonra ve en son artık yaşamın sonunun görünmeye başladığı şartlarda yaşamının bir özetini yazabilirse; kendinden sonrakilere bırakacağı çok önemli bir döküman olur. Tabbi ki yazabildiği kadar yalın ve sansürsüz yazarsa o kadar değerli olur bu özet.

Şöyle bir düşünün yoğun yaşadığınız 50 yaşı aşmışsınız ve içinde doyumlarınızı uhdelerizi doğrularınızı yanlışlarınızı yorumlarınızı içeren bir özet yazmışsınız; ne dersiniz kendiniz bile yazdıklarınızdan keyif ve ders almaz mısınız? içinde uhdeler, yanlışlar olsa bile. Eğer böyle bir şey yaparsanız önce yaşamı bir kere daha yaşarsınız, sonra sonraki yaşamınızı atlamazsınız ve daha sonra okuyanlara önemli kaynak bırakmaz mısınız?

50 sinde vefat eden yakın arkadaşımın taziyesinde üzülen arkadaşlara bir soru sordum; arkadaşımızdan daha yoğun yaşayan oldumu diye; cevap onun her yılı bizim birbuçuk-iki yılımız kadar yoğun geçti dediler, peki o zaman dedim ona üzüleceğinize onu örnek olarak siz yaşamınızı yoğunlaştırmaya baksanız daha iyi olmaz mı dedim; bakın bize iyi bir ders verdi; ölüm ne zaman gelir belli değil ama yaşadığımız her anın farkındayız ve onun tadına varalım; ama 50 sini hatta 40 ını aştıktan sonra bir özet çıkarıp bir kaç kere okuyup sonraki yaşamımızı atlamayalım; benden bu kadar gerisi sizlere kalmış, sevgiyle

Kadri KANPAK 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..