Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '13

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Online Alışveriş Siteleri

Online Alışveriş Siteleri
 

onlinealisverissiteleri


Teknolojinin gelişimi ve internet kullanımının artması online alışveriş sektörünün de büyümesine yol açtı. Buna bağlı olarak gün geçmiyor ki yeni bir online alışveriş sitesi internet piyasasına girmesin. Bu girişimlerden bazıları küçük sermayeli, kendi halinde e-ticaret siteleri iken bazıları ise piyasaya büyük sermaye ve özellikle TV reklamları ile iddialı bir giriş yapıp kısa sürede tanınır hale gelebiliyorlar.

Online alışveriş sektöründeki büyük gelişim sonucunda, geleceğin internette olduğunu gören şirketler ve kişiler bu alanda geri kalmamak adına kendi online alışveriş sitelerini kuruyorlar. Geçmişten günümüze e-ticaret siteleri, başkalarının mallarını kendi e-ticaret sitelerinde kar payı ile satma şeklinde gerçekleşmekteydi, ancak özellikle son zamanlarda, internetten alışverişin patlama yapmasıyla markalar kendilerine ait online alışveriş sitelerini kurmaya başladılar. Çünkü sosyal yaşamdan internet yaşamına doğru büyük bir kayma var, bunu gören büyük marka ve şirketler kendi markalarını direkt olarak satabilecekleri  e-ticaret sitelerini kurmaya ve geliştirmeye başladılar. Bunlardan bazıları henüz tam olarak hazır olmasa da, marka adından dolayı yine de tercih edilebiliyorlar.

Online Alışveriş Sitelerinin Türleri

Aslında online alışverişi sitelerini çoğu kişi e-ticaret siteleri olarak bilir, çünkü kısa zaman öncesine kadar internetten alışverişi klasik al-sat mantığındaki e-ticaret sitelerinden ibaretti. Ancak şimdilerde çok geniş bir yelpazeye dağılan online alışveriş siteleri olmakla birlikte, eski tarz e-ticaret siteleri de varlığını sürdürmektedir. Online alışveriş sitelerinin türleri ise;

Genel alışveriş siteleri:

Bu tarz sitelerde A’dan Z’ye her aradığınızı bulabilirsiniz. Elektronikten giyime, ayakkabıdan aksesuarlara kadar hemen hemen bütün alanlarda satış yapan e-ticaret sitelerine genel siteler diyoruz. Bu sitelerin avantajı aradığınız çoğu şeyi tek sanal mağaza altında bulabilmemiz ancak çok fazla kategori olunca bazen kafa karışıklığı da yaratabiliyorlar. Genel sitelere örnekler ise hepimizin bildiği hepsiburada, gittigidiyor, sanalpazar, sahibinden.com gibi siteler.

Fırsat Siteleri:

Yaklaşık 3-4 sene önce hayatımıza girmiş ve büyük bir patlama gerçekleştirmiş site türüdür. Fırsat sitelerinde bilinen markalara % 90’a varan indirimler ‘belirli bir süre aralığında’ ve genelde ‘tek kalan ölçülerde’ uygulanır, bu tarz indirimlerden yararlanmak için fırsatı zamanında yakalamak gerekir. Bazı dezavantajları olsa da fırsat sitelerinde uygun fiyatlar müşterileri çekmektedir. Fırsat siteleri genelde giyim, ayakkabı, aksesuar gibi alanlarda yaygındır.

Şehir Fırsatı Siteleri:

Şehir fırsatı siteleri bir nevi fırsat sitesi şeklidir ancak kapsamı çok geniştir. Aslında genel kapsamı kullanıcılarına şehirlerindeki indirimleri sunmaktır. Bu indirimler şehrinizdeki (veya gitmeyi planladığınız başka bir şehirdeki) otel indirimlerinden tutun da basit bir kahvaltı keyfi bile olabilir. Ayrıca yurt dışı turlarından akıllı telefon kılıflarına kadar çok farklı ve bağlantılı olmayan alanlarda ürünler bulmak mümkün. Aslında şehir fırsatı siteleri anlaşmalı şirketler hangi alanda indirim yaparlarsa onu yayınlıyorlar, bu indirimleri yakalamanın tek şartı ise takip edebilmek.

Tatil- Uçak Bileti Siteleri:

Online alışverişe farklı bir açından yaklaşmak gerekirse, büyük alışveriş patlamasından önce de aslında en çok tercih edilen alanlar tatil, oteller ve uçak biletleri idi. Rezervasyon kolaylığı, büyük indirimler, geniş kapsamda arama yapabilme, kullanıcı yorumlarını okuyabilme gibi olanaklar sağladığı için insanların her daim ilgisini çekmiştir bu tarz siteler.

Açık Artırma- İkinci El Alışveriş Siteleri:

Gittigidiyor ve Sahibinden.com alanın liderleridir. İki tür iş modeli vardır, müşteriden müşteriye ve şirketlerden müşteriye şeklinde. Bu tarz sitelerde satıcılar kendi ürünlerini açık artırma veya sergileme şeklinde satabilirken, aynı zamanda kullanıcılar da 2. El ürünleri satabilmekte.

Online alışveriş sitelerinin bazı kategorileri bu şekilde, yapılmaz denilenin ısrarla yapıldığı sanal alemde bu kategoriler zamanla daha da genişleyeceğe benziyor.

 
Toplam blog
: 3
: 30842
Kayıt tarihi
: 04.08.10
 
 

1982 doğumlu koç burcuyum. Meslek olarak uluslararası işletmecilik, hobi olarak ise web tasarım, ..