Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '18

 
Kategori
Sertifika Programları
 

Online Sertifika Kursu Seçiminde Dikkat Edilecekler

Online Sertifika Kursu Seçiminde Dikkat Edilecekler
 

Online Sertifika Kursu Seçiminde Dikkat Edilecekler


Online eğitim için bilinmesi gereken en önemli özellik, eğitimin eğitimi alacak olan kişiye tam olarak hitap edip etmediğine bakmaktır. Alınacak olan eğitimin konu içeriğinin, bu konuda eğitim alacak olan kişinin ihtiyaçlarını karşılar nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.

Online sertifika kursu için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise verilecek olan kursların tekrarının olup olmadığıdır. Bazı kurslar bu kursu veren firmalar tarafından belirli tarih ve saat dışında tekrar özelliği olmadığından online sertifika kursuna katılacak olan kişilerin, kursların tekrarının olup olmadığını araştırması gerekiyor.

Online Kurs Sertifikasının Geçerliliğinin Olması

Online kurs alarak kurs neticesinde online kurs sertifikası alacak olan kursiyerlerin dikkat etmeleri gereken bir başka önemli husus da alınacak olan sertifikaların yasal bir sertifika olup olmadığını kontrol etmeleridir. Sertifikaların üzerinde bulunan imza ve mühürlerin orijinal olması gerekiyor. Bu nedenle imzasız ve mühürsüz bir sertifika söz konusu olduğunda buna dikkat edilerek ilgili birimlere bilgiler verilmesi gerekiyor.

Aynı zamanda sertifika üzerinde, hangi konuda eğitim alındıysa o eğitimin isminin de tam olarak yazılması gerekiyor. Bu uzmanlık alanlarının belirlenmesi ve tespit edilmesi için oldukça önemli konular arasında yer alıyor. Online kurs sertifikası almak isteyen kursiyerler alacakları toplam ders saatlerini de bilmeliler. Online kurs sertifikası alabilmek için belli bir ders saatini doldurmak gerekiyor. Tüm kriterler karşılanmış ise sağlıklı bir şekilde online kurs sertifikası alınabilir.

 

 
Toplam blog
: 26
: 1653
Kayıt tarihi
: 10.03.16
 
 

2005 yılında işletme bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılın insan kaynakları yüksek lisansına..