Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '09

 
Kategori
İnternet
 

Online Sosyalleşme çılgınlığı azalacağa benzemiyor.

Online Sosyalleşme çılgınlığı azalacağa benzemiyor.
 

Online Sosyalleşme çılgınlığı azalacağa benzemiyor. Ofcom araştırmasına göre, Facebook Britanya'da en çok görüntülenen site.

Daha çok, özellikle de orta yaşlı insan çevrimiçi olmaya başlayarak, sosyal ağ ve blog yazma gibi mevzulara giriş yapmakta ve kendi içeriklerini yaratmakta. 2007'de %22 olan bu tip sitelerin internet kullanıcılarına oranı şimdilerde %38.

Bir diğer taraftan da, işleri ve dersleri için Internet'i kullanan insan profilinde eksi yönde değişiklik var. 2 yıl önce %48 olarak hesaplanan bu oran %35'e gerilemiş vaziyette. Ekonomik krizin etkilerinin de sanal ortamlardan alışverişi gerilettiği belirtiliyor.

Ancak araştırma, sadece sosyal ağlardaki insan profilleri ile sınırlı değil. Ofcom'un araştırmasına göre, Facebook ve benzeri sayfaları günlük olarak gezen kullanıcıların %41'e yükselmiş. Bu sayı da 2 yıl öncesinde %30 olarak belirtilmiş. Buna ek olarak da, bir yığın ürkütücü hikayenin ardından, profillerini sadece aile ve arkadaşlarının görüntülemesine izin veren kullanıcılar 2007'deki %48'lik orandan, her dört kişiden üçe yükselmiş.

Şirketin raporunda son olarak, Birleşik Krallık sınırlarında ziyaret edilen her 7 sayfadan 1'i Facebook içeriği. Teker teker ele alındığında, Google birinci olsa da, Facebook'un ulaştığı sayfa izlenimi onları Birleşik Krallık'ta bir numaraya taşıyor.

"Eylül ayı içinde, Facebook Google'ın ardından ikinci sıradaydı." diyor Araştırma Bölümü başkanı Robin Goad. "Kullanıcılarının her ziyaretinde birçok sayfayı görüntülemeleri, bu alanda onları lider yapıyor. Eylül ayında, Facebook; Google UK, eBay UK ve Youtube'un toplam görüntülenme sayıları kadar hit aldı."

Goad ayrıca "Son zamanlarda Twitter sebebiyle medyanın biraz daha az yer ayırmasına karşın, Facebook, İngiltere'de bu alanda açık ara önde." diye belirtiyor.

Ziyaret edilen sitelerde harcanan ortalama zamanlara da göz atacak olursak; Friends Reunited ve MySpace gibi rakiplerinin, bu konuda düşüş göstermesine karşılık, Eylül 2008'de 19 dakika 59 saniye olan istatistiğini Facebook Eylül 2009 itibariyle 26 dakika 14 saniyeye çıkarmış durumda.

 
Toplam blog
: 22
: 3752
Kayıt tarihi
: 03.05.09
 
 

Deniz Yakut, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi. Şu anda, aktif olarak 190 bi..