Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Öpmek sevgi değil cinsellik

Öpmek sevgi değil cinsellik
 

“Sevdiğim bir insan, bayramda sarılıp öptüm” Öptüğün kişi önemli ama. Anne çocuğunu sever, öper. Bunlarda bile gizli bir iç duygudan bahsedilir. Canın kanın olduğu için öpmek sevgidir ama elin adamını, kadınını sarılıp öpüşlerimizde sevginin rolü azalır. İşte bayramda, düğünde, bir yerden gelirken, bir yere gelince, hassasiyet durumlarında aile, akraba, tanıdık ve arkadaşlarımızı öperiz. Bunlar tamamen masum değildir. Ama sanki durumun gereği olarak üzerinde durulmaz. Ki durulmasın zaten bu kadarcık bir şeyden bir şey olmaz. Normalde elini bile tutamayacağım kadını bu nedenle öpüyorsam bunlar güzel neden. Her gün bayram olsun ve ben Ayşe’yi öpeyim.
 
İnsanların içindekileri yazmak zorundayız. Bu sapıkça yaklaşımlar herkes tarafından durumun gereği olarak masum görünüyorsa sorun yok. Ancak bizler toplumun düşünenleri olarak işin iç yüzünü ortaya koyarız.
 
Peki, bu sarılıp öpmelerde masumiyet olamaz mı? Yani bir erkek bir kızı kardeş gibi öpmüş olabilir mi? Ben konuya farklı bakacak herkes gibi dürüstlük ve ahlakın arkasına sığınmayacağım. Eğer kardeş gibi öpmüşse daha kötü. Bu onu beğenmediğini gösterir. Çünkü insanlar seksi varlıklardır ve hiç kimsede duygusunu gizleyecek asalet yoktur. Yapmacıklık belli olur.
 
Bazı durumlarda alenen de olsa öpmek bir nevi sevişmektir ve fırsatçılar bu fırsatı kaçırmazlar. Karşıdaki de aynı şeyi düşündüğü için sorun çıkmaz. Namusçular bana kızacak ama asla kavuşamayacaklar böylece muradını alırlar. Ve görünen o ki bunun kimseye de zararı yok.
 
Özgür kadın ve erkekler tepki görmeyecekleri ortamlarda bu alışkanlıkları ileri götürebilir dudağından öpebilirler. Hani ortada öpüşme nedenleri de olduğu için, kişiler de malum, görenler yadırgamazlar. Buna ne gerek var, gitsin bir yere… Diyebilirsiniz. Herkesle bir yere gidemezsiniz. Özgürlüğünden faydalanırsınız. Tepki göstermeyebilir. Bu tür kişiler bunları pek önemsemezler zaten. Ama bu, öpen için önemli olabilir. Nedensiz yaklaş bakalım!
 
Muhafazakâr insanların(özellikle kadınların) bundan kaçınmaları normal, çünkü masum olması zor; artı masum olsa bile sonuçta namahrem. Ama bunlar da özgürce bakar, yasak olmayan tatlı konuşmalarını yaparlar. Ahlaki ölçüler içinde tabi. Hayat aşk için sonsuz imkânlar sunar. Ve başka bir şey, yaşamın kendisi ahlaksızdır. Ve böyle olmasa kimse yaşamak istemezdi.
 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..