Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Öpüşelim mi, öpüşmeyelim mi?

Öpüşelim mi, öpüşmeyelim mi?
 

Uzmanlar buyuruyor;''öpüşün öpüşün, mutlu olun'' .

Ateşli öpücükler, mutluluk hormonu salgılıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yüzdeki 30 farklı kası aktifleştirerek cildin gerginleşmesi ve güzelleşmesini sağlıyormuş.

5 dakika öpüşerek 50 kalori yakılıyormuş, yani zayıflamaya da yardımcı.

Dişlere bile iyi geliyormuş; tükürük salgısı arttığından diş minesi güçleniyormuş.

İyi her şey güzel; herkes öpüşsün dursun o zaman…

Yahu daha düne kadar demiyor muydunuz;''aman öpüşmeyin, dikkat edin, bazı enfeksiyonel hastalıklar öpüşme yolu ile bulaşır'' diye.

Öpücük hastalığını son günlerin en popüler hastalığı yaptınız, hatta şarkıcı Esra Balamir, bir buçuk aydır öpüşme ile bulaşan bir hastalık ile boğuşuyor diye çarşaf çarşaf yayınlandı medyada. Öpücük hastalığı üzerine konuşmayan uzman kalmadı.


Bir tek derdimiz öpüşmek kalmış gibi, biri diyor ki''öpüşün öpüşün'' , diğeri diyor ki;''aman ha öpüşmeyin, hasta olursunuz''

Asıl mesele şu ; Günden güne palazlanan sağlık magazini hayatımızı tehdit eder boyutta bir tedhiş hareketine dönmüş durumda.

Yazılı ve görsel medyanın 'uzman görüş' adı altında gaz verdiği, her gün yeni ve fos icatlar çıkaran, bir dedikleri bir dediklerini tutmayan sağlık magazincileri sayesinde''sağlık manyağı'' olduk.

ABD den gelen tanınmış uzman doktorumuz''fındık yiyin'' dedi, millet bir sene boyunca aganigi diye diye fındık yedi, bu sene''sebze iksiri'' hazırladı, şimdi herkes yatıp kalkıp o yeşil iksiri içiyor.

Ne o, formda kalacağız, performanslar tavan yapacak…

Bu performans sorunu da apayrı bir komedi… Erkekler arasında bir performans yarışıdır gidiyor. Hal böyle olunca da bizim sağlık magazinimiz durur mu hiç? Boyna cinsel performans artırıcı öneriler sunuyorlar.

“Isırgan otu ile cinsel performansınıza tavan yaptırın'' yazıyor, hayatı boyunca ısırgan otu görmemiş erkekler''baş ısırgancı'' kesiliyor.

Bir ara kuru fasulye yemek moda idi. Hatta''düdüklüde pişen kuru fasulyenin düdüğü en çok öttürdüğü'' bile yazıldı.

Reyting ve tiraj uğruna, medya artık neresinden ne uyduracağını şaşırdı. Özellikle ve ısrarla cinsel performansa ağırlık vermesi de tesadüf değil, kurnazlık. Elde bilimsel hiçbir veri yok!

“Öpüşün , öpüşmeyin, şunu yiyin bunu için, cinsel performansınıza tavan yaptırın, zayıflayın, formda kalın, geç yaşlanın''……aylak kasap şeyini tartarmış misali.

Hadi öpüşün öpüşün, arada kuru fasulye yemeği unutmayın, üstüne de yeşil iksiri için…kim tutar seni, yürü be koçum…

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..