Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '06

 
Kategori
Edebiyat
 

Orhan Pamuk ile gurur duymalıyız

Orhan PAMUK, kabuğumuzu kırıp evrenselleşmenin bir örneğidir. Şayet milliyetçi isek ve Türk olarak dünyada tanınmak ve bilinmek istiyorsak bunun yolu içimize kapanmak, çevremizdeki herkesle kavgalı olmak yerine, bilimle, sanatla, edebiyatla tanınmamız daha doğru olmaz mı? Bizi nasıl tanımalarını isteriz?

Geçmişte bütün büyük imparatorluklar çeşitli savaşlar, işgaller, ölümler, acılar yaşamış ve yaşatmıştır. Bunun bu gün de örnekleri vardır. Ne var ki bu gün gelinen noktada yükselen bazı evrensel değerler vardır. Kendini dünyaya kabul ettirmenin ve güçlü olmanın yöntemleri de değişmiştir.

Bana göre en büyük milliyetçi, Dünyaya bilimsel olarak bir yenilik kazandıran, Dünyanın büyük ticari markalarından biri olan, dünyaya teknoloji satan, bilim, eğitim, ekonomi vasıtasıyla dünyaya kültürümüzü taşıyan ve tanıtandır.

Mesela Mustafa Erdoğan, bütün dünyaya folklorümüzü taşıyor, tanıtıyor ve hayranlık uyandırıyor, Mehmet Öz cerahhi başarılarıyla bir Türkün neler başarabileceğini dünyaya kanıtlıyor, Fazıl Say, Tarkan... Bu listeyi uzatmak mümkündür.

Orhan Pamuk milliyetçi geçinen ama iktidara geldiğinde milletinin kaynaklarını hortumlayan, emperyalist dediği ve ömrünü onlara karşı mücadeleye adadığı ülkelerde milyon dolarlık sterlin hesapları olan, milliyetçilik adına çeteleşen, çıkar peşindeki örümcek kafalılardan daha değerli bir Türktür.

Artık Türklüğü dünyaya iyi tanıtacak türkler istiyoruz. Saldırgan, eğitimsiz, ne milletine ne insanlığa birşey katamayan sokak çeteleri istemiyoruz.

Ermeni meselesine gelince onu başka şekilde aklıselimle çözmeliyiz. Orhan Pamuk'a sırf bu konuda sarf ettiği sözlerden dolayı Nobel verildiği fikri örümcek kafalılıktır. Böyle düşünenlerin dünyada okunmuş ve kayda değer bulunmuş bir eseri var mı ki Nobel almadı?

Kafamızı kumdan çıkaralım lütfen.

 
Toplam blog
: 34
: 639
Kayıt tarihi
: 15.08.06
 
 

1968 Hakkari doğumluyum. Elektrik Önlisans, Halkla İlişkiler Önlisans, İktisat Lisans, Sosyoloji ..