Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Edebiyat
 

Orhan Yorgancı'dan Anadolu Aşıkları Dizisi

Orhan Yorgancı'dan Anadolu Aşıkları Dizisi
 

 

 

Yürü bre yalan dünya

Sana konan göçer bir gün

İnsan bir ekin misali

Seki eken biçer bir gün.”

         Karacaoğlan

 

 

 

Araştırmacı Yazar Orhan Yorgancı; uğraştaşım, kendisini tanımaktan mutlu olduğum, başarılı yöneticiliğine koşut, üretken bir beyindir de…

Geçmişte bana ulaşan kimi kitaplarından burada söz ettiğim oldu. Geçmişte özenle ve sabırla hazırlayıp yayımladığı söze konu kitaplarına değgin yazılarım, Milliyet Blog’de yer almaktadır.

Yine bir yerde buluştuk. Yeni çıkan özenle hazırlanmış 10 eserini “Değerli Meslektaşım Muhsin Durucan’a…” tarih ve imzasını da düşerek verme inceliğinde ve özverisinde bulundular. Kitap almanın sevinci bir başkadır! Doğrusu gerçekten sevindim! Kendisine teşekkür ederim.

Boş durmaz, arı gibi çalışır. Okumaya ilgi duyan insanlar için yeni yapıtlar ortaya koyar. Yeni yayımlarını ilgilenenlere ulaştırma özverisini gösterir.

Orhan Yorgancı’nın Anonim Yayıncılık’tan çıkan kaliteli kapak içinde özenle basılmış sayfalarda, albenili ve içerikli  “Anadolu Âşıkları Dizisi” şu kitaplardan oluşmuştur:  Dadaloğlu, Köroğlu, Pir sultan Abdal, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Ömer Hayyam, Âşık Veysel , Karacaoğlan veŞair Padişahlar… İlgili kitap görüntüleri, yazımızın alt kısmında slayt olarak geçmektedir.

El altında bulundurulması ya da kitaplıklarda yerini alması gereken Yorgancı kitaplarını uygun fiyatlarla ///İdefix, ikinokta.com, KitapY ve daha birçok internet satış noktalarında görmek olanaklıdır.  Kitapseverlere salık veririm. Çünkü:

Okumak insanı dolu yapar,

Konuşmak hazır cevap yapar,

Yazmak da ince düşünceli yapar.

                   Bunların tümüne sahip olan bulunmaz insandır.

Orhan Yorgancı dostuma bu bağlamda değerlendirmek gerekir, düşüncesindeyim. İkilemsiz her kitap; beyinde tasarlanan, yazıya dökülüp isteklisine ulaştırılan yoğun emek ürünüdür. Çaba çalışmalarının sürmesi yanı sıra kendisini yürekten kutlar, başarıları dilerim.

 

                                                                                     *

                                                             muhsindurucan@hotmail.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..