Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

Ortalığı Karıştırıyor

Mıkseri biliriz, çeşitli meyveleri karıştırmaya yarayan. Tıpkı o karıştırıcı aletine benzer ABD'li danışman Bolton önceki gün ortalığı karıştıran sözler söylemişti hatırlayalım. Üstelik de İsrail'den!

Bir kere neden İsrail'den sorusuyla başlamak gerekir diye düşünüyorum. Eey Bolton senin ülken yok mu? ülkesiz misin? Biir..

İkincisi; 

Suriye için tüketilen silah tuccarları Amerika'lı mı, yoksa İsrail'li mi? Yani asıl dünya ekonomisini elinde barındıran Tuccarlar İsrail kökenli mi?

İsrail'li olmak asla kötü şey değildir. Dünyanın tüm sade vatandaşlar hepimizin kardeşidir, en azından ben öyle kabül ediyorum. Ama Suriye'de masum kadınlar ve çocuklar öldürüldüğünde ben silah tuccarlarını sorgularım azizim!

Kimse bana silah tuccarlarının İsrail kökenli olmadığını söyleyemez..

Petrol uğruna Suriye'de son sekiz yılda ortalama en az altı- yedi milyon insan hayatını kaybetmiş, bir o kadar da mülteci durumuna düşmüş, bir bölümü de feribotların alabora olmasından kaynaklı denizde boğularak can vermişler (o feribotlar konusu da muamma tabi, kasıt var mı yok mu bilemiyoruz) 

Değil petrol uğruna, hiç bir şey uğruna ölmemeli insan!

İnsanca yaşam herkesin hakkı değil mi?

Helsinki'de imzalanmış olan İnsan Hakları Sözleşmesi ne güne duruyor?

Kimin için duruyor?

Tabiki silah tuccarları petrol tuccarları için!

Karıştırıcı Bolton ne demişti hatırlayalım; '(PKK'yı kastederek) Kürtleri korumaya yönelik anlaşma sağlanmadan Suriye'den askerlerimizi çekmeyeceğiz'..

Trump ne demişti peki Aralık ayının sonlarına doğru?

- 'Suriye'den çekiliyoruz' açıklaması yapmıştı ve dünya'ya duyurmuştu..

Peki gelip sen neden karıştırıyorsun ortalığı be adam? Üstelik İsrail'den!

Az önce Erdoğan; 'Harekat için hazırlığımızı neredeyse tamamladık. Çok yakında Suriye topraklarındaki bu terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz' şeklinde konuştu partisinin grup toplantısında..

Amerika başımıza hangi renk çorap örmeye çalıştığını bir öngörebilsek de ona göre tutum sergilemiş olsak!

Bir taraftan Ankara'nın bağlarını çalıp söylemekte, diğer tarafına bakıyorsunuz tulum eşliğinde horon oynadığını görüyoruz Amerika'nın!

Amerika Ortadoğu coğrafyasını kendi çıkarları doğrultusunda adam edene kadar maalesef ülkemizi rahat bırakmayacağa benziyor.

Hem silah satmakta, hem insanları katletmekte (üstelik de aynı inançta olan insanları birbirine öldürtüyor tıpkı 80 öncesinde bize kardeşi kardeşe öldürttüğü gibi) 

Amaç ne?

Amaç, petrol, gaz, silah..

Fransa'daki sarı yelek eylemleri bir savaş karşıtı eylemler olduğunu düşünüyorum.

Artık yeter!

Kimse savaşmasın..

Kimse ölmesin..

Yeter!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..