Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Osmanlı'da kardeş katlini savunanlar şimdi aynı şartlar olsa aynını yapacak olanlardır

Osmanlı'da kardeş katlini savunanlar şimdi aynı şartlar olsa aynını yapacak olanlardır
 

Yavuz Bahadıroğlu, adam zaten Osmanlıcı, Abulhamit’e ulu hakan Vahideddin’e milli kahraman (sözde Atatürk'ü o yollamış) diyen; gerçekleri söylese nolur. Osmanlı'nın fütuhatları da icraatları da aklanamayacak kadar karadır. Karşısına yeni jenerasyondan birini koyacaktınız. Olaylar Bahadıroğlu'nun anlattığı gibi olabilir ama hiç değilse yorumlar değişirdi. Filmde yumuşatmışlar, ne yapsınlar ekranı cellâtla mı doldursunlar.

Bahadıroğlu ve onun  gibilerinin söylediklerine inanamıyorum. Ortada utanç verici ilkel bir töre bir katliam varken hala padişahların asaletinden, devleti aliyenin bekasından bahsediyor. Diziyi seyredenlerin ağlaması ayıpmış, alkışlamalıymışız! Muhteşem Yüzyıl dizisi kırk ülkede yayınlanıyor. Dünya Türklerin atalarıyla ilgili utancı sinemaskop seyrediyor.

Aslında diziyi yapanlar Osmanlı'nın adını korumaya çalışmışlar. Kardeşini öldürten Kanuni ağlıyor; yani timsah gözyaşları. Ama dizi yapımcıları Bahadıroğlu'nun akrabası olmalılar ki Osmanlı'nın onurunu korumak için dramatik bir yargılama yapmışlar: Hem suçlu, hem masum. Bahadıroğlu yanılıyor,  dizide suçlu tarafı çarpıtılmamış, asıl masum tarafında sahtekârlık var. Osmanlı'da böyle kim bilir kaç evlat/kaç kardeş katledildi.

Tarihin bu utancı üstelik orta çağda olmuyor; şunun şurasında olayın üzerinden beş asır geçmiş. Aynı Kanuni bin yıl önce cahiliye devrinde kız çocuklarının diri diri kumlara gömülmesine üzülmüş, İslam'ın kurtarıcılığıyla övünmüştür belki de. Kardeş katli de Osmanlı'nın cahiliyesidir. Emeviler İslam öncesi insan bile değilken bunu yapmışlar, Osmanlı ise elinde İslam'ın sancağı olduğu halde bunu yapmıştır.

Dilsiz cellâtları niye suçluyorsunuz, onlar emir kulu. Kardeş katli bildiğim kadarıyla Osmanlı'nın her devrinde yok. Fatih'le başlamış. Büyük âlim(!) Molla Gürani hazretleri ile Ak Şemsettin’in onayından geçmiş, onların yüce(!) feraseti. Devleti Aliye'nin menfaati içinmiş! Niye daha önce yok! Çünkü Osmanlı'nın ilk yılları İslam'dan ziyade Türklük ağırlıklıydı. Yeni Müslüman oluyorduk. İlk dört padişahta Osmanlı yükselmedi mi? Demek ki oğlunu kardeşini öldürmeden de oluyormuş. İslam kökleştikçe ve Osmanlı şımardıkça Anadolu'da Mekke dağlarının kelle koparan Tarık Bin Ziyad rüzgârları esmeye başladı.

Madem doğruydu, daha sonra niye kaldırıldı? Belki de Osmanlı'nın çöküşü bu yüksek devlet töresinin(!) terk edilmesi yüzündendir. Olmuş bitmiş üzerinde durmamak gerekir ama  şimdilerde hala bu   vahşeti savunanlara hayretler içinde kalıyorum. Ve bence Dizi Osmanlı'yı aklamış; devletin ve dilsiz cellâtların akrabalarının bu diziyi yapanlara teşekkür etmesi lazım. Diziyi ben yapsaydım Kanuni’yi katil olarak gösterirdim!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..