Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '08

 
Kategori
Eğitim
 

ÖSS başvurusu ne zaman başlayacak?

ÖSS başvurusu ne zaman başlayacak?
 

Bu günlerde ÖSS adaylarımızın merak konusu sınavın başvuru tarihlerinin ne zaman olacağı... E haksız da sayılmazlar, ÖSYM sınav takvimini açıklayıp sınav tarihini ilan etti fakat ÖSS başvuru tarihi ise henüz ilan edilmedi. Peki başvurular ne zaman başlayacak?

Aslında sınav tarihi belli olmasına rağmen başvuru tarihlerinin ilan edilmemiş olması resmi prosüdürün işleyişinden kaynaklanıyor. Şöyle ki, her yıl hazırlanan ÖSS başvuru kılavuzu YÖK genel kuruluna sunulur ve onaylandıktan sonra kamuoyuna ilan edilir. ÖSS başvuru tarihleri de bu kılavuzda yer alır ve onaylanınca bu tarih geçerli olur. Fakat yakın tarihte yapılan YÖK genel kurul toplantısında başvuru kılavuzunun görüşülmesi gündemine geçilememiş ve kılavuz onaylanmadığından başvuru tarihi netleşememiştir.

Bununla birlikte bu yıl ki ÖSS sisteminde meslek lisesi öğrencilerinin önündeki katsayıların kaldırılması adına bir takım katsayı farklılıkları oluşabilir. E doğal olarak bu katsayı değişikliklerinin de başvuru kılavuzunda yer alması gerekir. Yani bu sorun hallolmadan ÖSS başvuru kılavuzunun onayı sözkonusu değil.

Bu durumda ÖSYM başkanı Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN"ın açıklamalarına göre normal şartlarda 25 Şubat olması beklenen (ÖSYM"nin hazırladığı fakat henüz YÖK tarafından onaylanmayan tarih) ÖSS başvuru tarihi mevcut gündem sonucu alınan kararların kılavuza aksettirilmesi süreci sonucu ileri bir tarihe sarkabilir.

Fakat bu sarkmanın çok uzun bir tarih olmasını beklemiyoruz. www.OSSservisi.com editörleri olarak ÖSS adaylarımızın kaygı ve meraklarını gidererek derslerine olan konsantrelerini korumaları adına ÖSS başvurusu tarihi sürecini analiz ederek sizlerle paylaştık. Aaylarımızın kaygı ve strese kapılmalarına ise kesinlikle gerek yok. Zira artık başvurular internet üzerinden de yapılabilmekte ve çok kısa sürede tamamlanabilmektedir. Yani "Don't Panik" :) Merak etmeyin işler yetişir...

Sevgiyle kalın...

Sinan ÇAĞIRAN
www.OSSservisi.com Editörü

 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..