Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Ostrojen-testesteron/Kessek mi, diksek mi?

Ostrojen-testesteron/Kessek mi, diksek mi?
 

Michelangelo'nun Davut'u


AKP’li kadın milletvekilinin kanun teklifi sonuçta Türkiye Büyük millet Meclisi’nde… Cinsel suçlarla ilgili bu kanun teklifinde alışık olmadığımız bir ceza da söze konu. Efendim, ceza özetle; kimi durumlarda erkeğin testesteron hormonunun azaltılmasıyla ilgili. Yani, eski adıyla “hadım” olarak bilinen bu işlem daha bilimsel şekilde yapılacak. Öyle, Muhteşem Yüzyıl dizisinde anlatıldığı gibi erkeklik organının kökünden kesilmesi değil, işlevine dair bir kanun. 

Gelelim işin diğer kısmına, peşin yargı taşıyan kısmına. Erkeklerdeki erkeklik hormonu testesterona karşılık; kadınlarda, ostrojen hormonu bulunmakta. Kanun metninde sadece “testesteron” dan bahsedilmektedir. Anlaşıldığı kadarıyla, bu kanunu hazırlayanlar, cinsel tecavüz suçunun sadece erkekler tarafından işlendiğini peşin yargı olarak kabul etmişler. Erkeğe tecavüz eden kadının ostrojen hormonuna ne diyeceksiniz? Kadın, erkeğe tecavüz edemez mi, diyeceksiniz? 

Fıkra bu ya; Temel, Temel’in karısı Fadime ve Temel’in annesi trafik kazasında rahmetlik olurlar. Diğer tarafta, o gün ölenlerle birlikte işlem sıralarını beklemektedirler. Temel, sabırsız adam, yattığı yerden kalkıp ortalıkta dolaşmaya başlar. Bakar ki, görevliler iğne iplikle Fadime’ nin vajinasını dikmekteler. Nedenini sorar, öğrenir. Efendim, yaşarken kötü amaçla kullanılan yerler dikilirmiş. Tepesi atan Temel, Fadime’ye ağzına geleni söylemeye başlar. Ahlar, oflar içinde kıvranan Fadime “ Ulan Temel, üst kata çık bak, ananınkini dikiş makinesiyle dikiyorlar ” der. 

 
Toplam blog
: 23
: 703
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Eski adıyla İ.İ.T.İ.A, yeni adıyla Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum. Çeşitli ulusal dergile..