Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '08

 
Kategori
Dostluk
 

Öteki yürek

Öteki yürek
 

Zamanı uçsuz bucaksız bir denize benzetirim. Vaktini zamanının her yerinde takılarak geçiren insanların yaşamlarının bir geminin hareketleri gibi olduğunu düşünürüm. Hemen hemen hepimiz yaşadığımız en güzel anda demirlemek isteriz. Rüzgarın zamansız esişini hesaba katmadan, o güzelim anlardan uzaklaştığımızda farkederiz. Limanı terk ettiğimizdeyse kendimizi yalnız ve güçsüz hissederiz ve hemen devreye öteki yüreğimiz girer. Kimdir bu öteki yüreğimiz? Sığınmak istediğimiz yeni bir liman mı? Yoksa bizimle aynı duyguları yaşamış, bizim gibi hissetmiş hatta bizim çektiğimiz acılarla yoğrulmuş, bizi anlayabilen, ruhumuza dokunabilen, teselli ve geçmişin izlerini bilerek kapatmaya çalışan dost mu? Öteki yürek aniden çıkar karşımıza, hiç bilmeden misafir olur elinde bir demet umut ile dünyamıza girer. Kendimizi en yalnız, en küskün hissettiğimiz zamanda ansızın karşımıza çıkar. Aklınıza geldiğinde heyecanlandığınız, görmediğiniz de özlediğiniz, hatırasıyla dahi kederlerinizi unuttuğunuz, kendisinden bahsederken yüzünüzü tebessümün çevrelediği ve gönlünüzün huzurla dolduğu öteki yüreğiniz var mı hayatınızda?

Bazen kara bulutlar dolaşır üzerimizde, umutların bittiğini sandığımız anlarda anlamsız karamsarlıklar kaplar yüreğimizi, neden olduğunu bilemeyiz, yada nedeni aşikardır, belli veya belirsiz bir sebebi vardır hüznümüzün, ama etkisi aynıdır somurtmaya başlarız, hiçbirşey açmaz bizi çareler üretmeye koyuluruz, '' sinemaya mı gitmeli, yada sahilde mi dolaşmalı, yok yok akşama fasıllı bir yemek yemeliyim, aa tek başımada olmazki der içimizdeki ar duygu!.. tiyatroya mı gitsem acaba; yok, olmuyor, yalnız çekilmiyor hiçbir şey, ama canım kimseylede konuşmak istemiyor'' bu tarz düşünceden sonra ne yapsakta kabullendiremeyiz kendimize sonra kararsız kalırız tek başımıza. aniden, sevinçle bezenmiş bir heyecan kaplar yüreğimizi 'o'nu hatırlamışızdır. çünkü, 'onu' arasam, ya çok iyi olur, muhakkak gelir diyerek heyecanımızı mutluluk belirtileriyle dışa yansıtırız, 'o' kederimizi dinleyen, hüznümüze ortak olan, gülümsemesiyle bizi mutlu eden, gecenin bir vaktide olsa çekinmeden arayabildiğimiz nadidelerimizdendir çünkü.

Çevrenizde böyleleri varsa kendinizi şanslı hissetmelisiniz ve ayrıcalıklı; dostluklar, arkadaşlıklar ve bütün iyi ilişkiler önemlidir bu yüzden. kolayca elde edilebilecek kazanımlar değildir, işte buyüzden çok kıymetlidirler, değerleri iyi bilinmeli kaybedilmemeli, yoksa bile sahip olmak için çaba sarfedilmeli. Kendimi şanslı hissediyorum bir kaç tane öteki yüreğim var ve hep yanımdalar, parayla satın alınmayan tek değerli şeydir öteki yürekler.

Siz kendi şehrinizde ağladığınızda benim olduğum yerde yağmur yağar, eğer gülüyorsanız masmavi gökyüzüdür gördüğüm. Farklı şehrin havasını solusakta, farklı iklimleri, farklı kültürü yaşasakta farketmez.Kim içimdekini iki kelimeyle anlatabilir ki. Kim beni sizden daha iyi anlayabilir ki...

Karabulutların üzerimde dolaştığı bu sıkıntılı günlerde yanımda olan beni yanlız bırakmayan o kadim dostlarıma sonsuz teşekkürler. İyi ki benim dostlarımsınız....

 
Toplam blog
: 53
: 2313
Kayıt tarihi
: 30.01.07
 
 

Hayat herşeye rağmen o kadar güzel ve sevgi doludur ki. Benim için hayat kimi sevdiğim ve kimi in..