Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Otelinizi; tesettürlü mü alırdınız, müstehcen mi (?!)

Otelinizi; tesettürlü mü alırdınız, müstehcen mi (?!)
 

Dört günlük bayram tatilini, termal bir tesiste geçirmek niyetiyle yaptığım küçük araştırma neticesinde, Dalaman-İncebel mevkiindeki “ThermeMaris SPA&Termal Otel” inde karar kıldım. Denizli-Afyon-Çeşme termallerinin kalabalık karmaşasından uzak olması, iklim özellikleri itibarıyla çok daha ılık bir hava beklentim ve bu tip tercihlerimdeki birincil önceliğim olan “<ı>daha önce görmediğim” bir yer olması sebeplerinden dolayı kararımız şekillendi.


Rezervasyonu yaptırmadan önce internette ufak bir araştırma da yaptım otel hakkında. Genel de olumlu şeyler yazılmıştı ama yaklaşık iki sene önce, bir haber sitesinde yayınlanmış olan bir haber yazısı vardı ki önemsememek mümkün değildi. Yazıya göre, malum tesis, tamamen ticari kaygılarla, konseptini “tesettürlü, harem-selamlık” olacak şekilde değiştirmişti. Belirli bir kitleye hitap etmeye başlamıştı.


Akşam üzeri oteli aradım. Daha sonradan, isminin Michael olduğunu öğrendiğim resepsiyon memuru bana telefonda, uzun uzun böyle bir şey olmadığını, çok önceden bu tip bir durum söz konusu olduğunu ama kısa süre içinde vazgeçildiğini, otellerinin normal bir turistik işletme anlayışı ile hizmet verdiğini, hatta ve hatta o haberleri yayınlayan sitelerle ilgili hukuki takip de, avukatları aracılığıyla yapıldığını anlattı.


Oteli bilen, görmüş, konaklama yapmış olan bir tanıdığımızdan da, aynı yönde durumu teyit ettikten sonra rezervasyonumuzu yaptırdım.


SPA Hotel Clup ThermeMaris, dört yıldızlı bir termal otel. Bünyesi içinde; Türk hamamları, saunaları, masaj odaları, jimnastik salonu, kapalı yüzme havuzu, termal ve büyük jakuzileri, yine termal açık havuzları, çamur banyosu havuzları, doğal astım mağarası, içme kürü, tam teşekküllü fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile sağlık ve termal terapi-tedavi merkezleri bulunan tesis, ciddi anlamda geniş bir saha üzerinde kurulu.


Mineral oranı açısından ülke rekortmeni olan termal suyun ve çamurun, doğal faunası bozulmadan yeryüzüne çıktığı ve oluştuğu noktada, adeta bir doğal termal akvaryum özelliğinde açık ve kapalı havuzlara sahip.


Yine tesiste, enteresan bir zooterapi uygulaması da dikkatleri çekiyor. “Doktor balıklar” olarak bilinen balıkların operatör cinsi olanları, sedef hastalığında ortaya çıkan ölü deri dokusunu temizliyor. Diğer havuzdaki ikinci tür ise deri hücrelerinin rejenerasyonunu, yani yeniden sağlıklı hücre oluşumunu sağlıyorlar.


ThermeMaris Otel ‘in hemen önündeki doğal termal gölde yaşayan Nil Kaplumbağaları, hemen yakındaki İztuzu Plajı ‘nın Caretta Caretta ‘ları kadar meşhur olamamış olsalar da bu nadide hayvanlar da Uluslar arası Doğal Yaşamı Koruma Derneği (WWH) tarafından muhafaza altına alınmış durumdalar.


İklim öylesine yumuşak ki aralık ayı sonunda, açık havuzların ve çamur banyolarının müşterileri oldukça fazla idi. Şezlonglarda, mayoları ile güneşlenenler, üzerlerinde beyaz bornozları ile açık havada yürüyüş yapan ya da çamur banyosuna koşanlar hayatlarından son derece memnundular.


Tıp merkezi bölümünde, özellikle Rus ve İskandinav ülkeleri vatandaşlarının resimleri dikkatimi çekti. İsimleri ve yaşları ile birlikte tedavi öncesi ve sonrası çekilmiş fotoğrafları sergilenmekteydi.


Tesisin; yeni, genç ve başarılı Genel Müdürü Ali Kabaca Bey ile de tanışma ve uzunca bir sohbet etme imkanımız oldu. Kendisinden, yukarıdaki bilgileri ve daha pek çok hususu dinleme, değerlendirme imkanını yakaladım.


Yeni ve ses getirecek projelerinden, farklı tesis ve kişilerle yapmayı düşündüğü ticari partnerlik düşüncelerinden, sıkıntılarından ve aşamadıkları problemlerinden bahsettiler.


Bence ThermeMaris SPA&Termal Otel, kesinlikle hak ettiği yerde değil, şu an için. Şüphesiz bu durumun, birtakım doğal sebepleri olduğu gibi, bunlardan daha çok, önemli profesyonel hatalardan kaynaklanan nedenleri mevcut. Bunları bertaraf etmek ise pek tabi ki yeni yönetim kadrolarının işi olacak.


Merakla takip edeceğiz.


@Geçen sene bugün “Teneşir Cumhuriyeti -12-“: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18911


@Geçen sene bugün “Eyvah, Sema Hanım Geliyor !!!”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18940

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..