Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Oto Yıkama Dükkanı Açmak

Gün geçtikçe kâr oranı artan oto yıkama işi ülkemizde ilgisi ve müşteri son  bulmayacak meslekler arasındadır. Her gün artan insan ve araç sayısıyla birlikte gelişen büyüyen bir sektör haline gelmektedir. Mesleki olarak Otomatik yıkama makineleri çıksa bile günümüzde halen insan faktörünün emeğinin içinde olduğu oto yıkamacık yeri ayrı tutulmaktadır. Verilen hizmet kalitesi, detaylı temizlik, müşteriye özel ilgi gibi bir çok konuların olduğu bu sektörde siz de kendinize yer bulabilirsiniz.

Oto Yıkamacı Açmak İçin Neler Gerekir Nasıl Açılır ?

    Sektör Araştırması Yapın
Günümüzde her iş sektörü olduğu gibi bu sektör de araştırma yapılması gereken sektörlerden biridir. Hizmetin nasıl yapıldığına dair, pazar fiyatına dair ve müşteri memnuniyeti gibi temel ilkelerin araştırılması sizin yararınıza olacaktır.

    Bütçe Ayırma
Oto yıkama belirli bir sermaye sistemi ile çalışmaktadır. Bu yüzden birikimlerinizi iyi yapmanız gerekmektedir. Oluşacak masrafları iyi derecede hesaplayarak yapılacak birikim işletmenizin baştan kurulurken yararına olacaktır. Bu sayede işinizin başlangıcından itibaren teknik ve finansal konularına tümden yetkin ve hâkim olmuş olacaksınız.

    Masraflar
Bu sektör de masraflar olması muhakkak kaçınılmaz olan bir iş sektörüdür. Masrafların düzgün yapılması, ölçülü olunmasının yanı sıra her şeyin tam takım olması ve tam randımanlı çalışması durumu da işletmenizin vereceği hizmet türü açısından çok önemli bir değer artışına sebep olacaktır. İş yeriniz için araç köpük makinası, otomatik fırça makinası, köpük makinasına ait şampuan ve temizlik maddelerinin tedariki de gerekecektir. Bu konuları dikkate alınız.

    İzin ve Yetki Belgelerinin Alınması
İşletmenizi kurarken oluşacak yetki ve izin belgelerinin tümünü almanız gerekmektedir. Bunların alınması demek her hangi bir sorun olmadan gayet güzel bir şekilde işletmenizi yürütebileceğiniz anlamına gelmektedir. Bununla beraber işletmeniz için kendinize bir güven kaynağı oluşturur.

    Eleman Alımı Olmalı
İşletmeniz bütün araçları yıkama üzerine olacak, bu yüzden iş yükünüz gün geçtikçe artacak. Bununla beraber her işe tek başınıza yetişemez durumda olacaksınız. Bu yüzden işinde ehil olan insanları bünyenize katmanız gerekecektir. İşinde usta olan çalışanlar sayesinde verilen hizmeti hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede daha çok kâr oranı elde edebilir hale geleceksiniz.

Bu önemli sektörde sizde yerinizi alarak çok fazla kazanç elde edebilirsiniz. Ölmez iş fikirleri arasında olan bu meslek kolunu sizler için öneriyoruz.

 

mavimorfikirler

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..