Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
1035
 

Ovalama çorbası "Erzurum'un"

Malzemesi:
2, 5su bardağı un, 2yumurta ,
1, 5kahve fincanı su aynı ölçüde süt,
1yemek kaşığı zeytinyağı, 1çay kaşığı tuz.(DELİKLİ KEVGİR)
10su bardağı et suyu , 1su bardağı süt , 1tatlı kaşığı tuz
2, 5 kahve fincanı un
üzeri için (sos);4 yemek kaşığı tereyağı 1tatlı kaşığı pul biber istenirse bir tutam nane

HAZIRLANIŞI;Derin kaba sırayla un, yumurta su, süt z.yağ tuz konur hamur yapılır Hamur 15 dk dinlendirilir başka tencereye 5 -6 su bardağı su koyup su kaynarken tencerenin ağzına kevgir yerleştirilir, dinlenen hamurdan parçalar alınarak kevgirden geçirilir.Elinizle hamura bastırılırsa kevgirin deliklerinden kaynayan suya düşerler karıştırılır ki hamur taneleri yapışmasın sonra1dk suda pişer süzgece dökülür, soğuk sudan geçirilir.Başka bir tencerede kaynayan et suyuna sütle un çırpılıp karıştırılır kevgirdeki haşlanmış hamurlar ilave edilerek tuzuna bakılır ve 20 dk ateşte kalır pişince yağda kızarmış biber dökülür, nane gezdirilerek servisi sıcak yapılır

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 151
Toplam yorum
: 44
Toplam mesaj
: 30
Ort. okunma sayısı
: 1000
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster