Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '18

 
Kategori
Kitap
 

Öyle Bir Haldi

Öyle Bir Haldi
 

Denemelerden oluşan “Öyle Bir Haldi” isimli kitap edebiyat dünyasındaki yerini aldı.

Berikan Yayınlarından çıkan “Öyle Bir Haldi” isimli kitapta Sibel Unur Özdemir’in kaleminden hasreti, hicranı, vuslatı, aşkı anlatan 51 adet deneme yer alıyor. Özdemir, duygu ve düşüncelerini 128 sayfaya sığdırmaya çalışmış.

Kitabın dili sade ve akıcı. Okurken karşılıklı sohbet ediyormuş havasını yansıtıyor. Yazarın ne kadar donanımlı olduğuna denemeleri okurken tanıklık edecek, bazı satırları iki, üç kere okuyacak, üzerinde düşüncelere dalacaksınız.

“Öyle Bir Haldi” sizlerin her an ulaşmak isteyeceği bir başucu kitabı olarak yer alacak gönüllerinizde.

ARKA KAPAKTAN;

“Yine bir istasyondayım. Başım dumanlı. Yüreğim viran. Birbirine eklenmiş acılarımın açtığı yaraların bezediği birbirinden ağır yük vagonları. Bir tren daha geçiyor gözlerimden. Sen ve ben ay yıldızlı penceresinden bakıyoruz geçmişe, geleceğimizin olmayacağını bilmeden. Konuşmuyoruz hiç. Mutluyuz galiba.

Tren düdüğü bıçak gibi kesiyor sessizliğimizi. Tekerleklerin döndüğünü hissediyorum, benden uzaklaştığını sezdiğim gibi. Siyah is yapışıp kalıyor genizlerimize. Oldukça keskin rayihası, durmadan ihanetini fısıldıyor. Gözlerim seninkileri arıyor; hâlâ beyaz bakabiliyorlar mı görmek istiyor. Ya dudakların hâlâ o kadar şehvetli kıvrılıp bükülebiliyorlar mı?

Vuslata bu kadar yaklaşmışken… Oltama takılan ihanetin oldu. Hayret, hâlâ söyleyecek söz bulabiliyorsun demek. Dehşetle kulaç atıyorum asılsız kelimelerinin arasından kurtulup karaya çıkabilmek için. Kollarım yorgun.”  

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..