Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde …

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde …
 

Son dönemlerde ardı arkası kesilmeyen vahşet sahneleri ve vahşice işlenmiş cinayetler… 

Günden güne acaba vahşileşiyor muyuz ? Toplum olarak delirme noktasına mı? Geldik… 

Bir insan nasıl olur da bir anda masum canlara kıyabilir düşünmeden edemiyorum. Günden güne yüklenen sorunlar insanları delirme noktasına mı? Getirdi. 

Ne olursa olsun gelinen nokta neresi olursa olsun kimse masum insanları katletmeyi açıklayamaz. 

Fakat bakıyorum; yakalanan katiller için halk linç girişiminde bulunuyor evet belki bu bir tepki küçük çocukların, masum genç kızların ölümü kabul edilebilecek bir şey değil. Fakat bu yapılanlarda aslında insanların geldiği noktanın iç açıcı bir nokta olmadığını göstermektedir. Bu linç girişimleri de aslında toplumsal olarak gelinen patlama noktasının bir belirtisi değil midir? 

Vatandaşların üzerlerindeki geçim sıkıntıları, hayat şartlarının zorluğu, günden güne artan stres insanları adeta pimi çekilmiş bir bombaya çevirmiştir. 

Futbol sahaları adeta delirmek üzere olan insanların işgali altındadır. İster adına futbol terörü ister ise holigan desinler… 

Ortada olan bir gerçek vardır ki, o gerçekte insanların en ufak bir şeyden bile alev alıp akla hayale gelemeyecek vahşilikleri sergilemeye başladığıdır. 

Bugün bu patlama sadece büyüklerde değil yeni yetişenlerde de görülmektedir. Okul bahçelerinde eğitim için orada olması gereken çocukların hiç istenmeyen olaylara karıştığı sıkça yaşanan bir olay halini almıştır. 

Belki televizyon dizilerinin özentisi ile belki ailedeki sorunların sebebi ile günden güne şiddet bir kanser misali toplumu kaplamaktadır. 

İşte bu gizli soruna çözüm bulunmazsa ileride bir birini katleden bir toplum olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Belki de insanlık değerlerimizi kaybetmeye başladık. Fakat nedense bu sorun ülkemizdeki diğer sorunların arasında kaybolup giderek kendini belli etmeden sinsice ilerlemeye devam etmektedir. 

Vah vahlarla geçiştirilen toplumsal olarak üzerine düşülmeyen, önemsenmeyen bu konu günden güne artarak önümüze çıkmaktadır. Tabi bizimde vah vahlarımız artarak devam etmektedir. 

Haber programlarında, gazete manşetlerinde bu vahşet sahneleri hızla çoğalırken alınmayan tedbirler, bu artışa önem vermeyen yetkililer gün geldiğinde bunları önleyemeyecek duruma gelecektir. 

Beklide toplum olarak psikolojik destek almaya artık alışmamız gerekmektedir. Bunu toplum bilinci haline getirmez isek daha çok vah vah çekeriz. 

Psikolojik destek almak deli demek anlamına gelmez sorunlarımıza çözümler üretmek anlamına gelir. Bunu topluma aşılamak gerekmektedir. 

Belki medya kanalı ile halka psikolojik destek verecek programlar düzenlenebilir ve insani değerlerimizi koruma yolları öğretilebilir… 

Fakat en önemlisi ise okullarda bunu sistematik hale getirmek gerekmektedir. Öğrencilere rehber psikolojik danışmanlar ile en azından ayda bir bu destek sağlanmalıdır. 

Yoksa toplum olarak başlayacağız bağırmaya… 

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde… 

 

Saygılarımla 

Burçak YAZICI 

 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..