Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

Özal olmadı Menderes verelim…

Özal olmadı Menderes verelim…
 

1950 den beri ülkemizi yönetenlerin iliklerine kadar işletilen emperyalist düşünce ve 80 darbesi ile giydirilen ılımlı İslam gömleğinin sonuçları olarak geldiğimiz bu gün gerçekten düşünebilen varlıklar için ibret vericidir.

AKP iktidarı devletin temellerini değiştiriyor diyenlere yaşadığımız olayları görünce hak vermemek elde değildir. Bir topluluk kabile değil de devletse onun bazı kuralları vardır. En başta dünya içersinde bir ağırlığı, bir saygınlığı olabilmesi için devamlılığı şarttır. Bu hükümetin verdiği kararlar, içerde bu gün yaşayanları etkilerken yaratacağı dış ve iç dalgalar ile geleceği de etkiler. Eğer bir devlet gerek kendi vatandaşından gerekse dünyanın diğer ülkelerinden saygı görmek istiyorsa, ilk önce kendi geçmişine saygı duyacaktır. Sürekli geçmişi yargılayan bir iktidar içerde belki birkaç sempatizan daha kazanabilir. Ancak başta kendi halkı olmak üzere dünyanın saygısını kaybeder. Başta kendi halkına ve geçmişine saygı duymayan bir iktidar ise ancak o ülkenin temeline dinamit koyar.

İnsanların yoksulluğu, mutsuzluğu, terör, eğitim, iş yaşamı, işsizlik,uyuşturucu, hırsızlık vs. gibi bir çok sorun ortada duruyor ve atmış yıldır iktidar olan bir zihniyet olarak bunlara bir çare bulamıyorsunuz. Kendi atmış yıllık başarısızlığınızı hala sizden önceki düşünceye maletme kolaycılığına kaçıyor, bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde geçmiş hükümetlerin aldığı kararları yeniden yargıya açıyorsanız hep beraber şapkamızı önümüze koyup düşünme zamanı gelmiş demektir.

Başbakanlık Menderes’in yargılama dosyalarını Meclis’e gönderdi. Meclis’in atayacağı bilirkişi dosyaları inceleyerek rapor hazırlayacak. İdam kararlarının iptali gündemde.

Meclis, tarihi bir karar alma yolunda. Başbakanlık ve TBMM, 1960 ihtilali sürecinde idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in, “mahkumiyet kararı”nın iptal edilmesi için harekete geçti.

Vatan’dan Levent İçgen’in haberine göre; Menderes’in avukatı Burhan Apaydın, bir süre önce TBMM Başkanlığı’na başvurarak, yargılama kararının hukuka uygun olmadığını savundu. Yassıada yargılamaları sırasında iki kez azledilen Apaydın, Menderes’le ilgili mahkeme kararında, “Türk milleti adına” ifadesinin yer almadığı, bu nedenle idam kararının kaldırılması gerektiği görüşünü dile getirdi. Apaydın dilekçesinde, Yassıada’da yapılan duruşmaların ve verilen idam kararının yok hükmünde olduğunu savundu.”

Şimdi anlaşılan moda Menderes. Bu yolla birkaç sempatizan daha toplayabilecekler beklide. Daha önce aynı sistem Turgut Özal için uygulandı. Bizim bildiğimiz, bir insan öldüğünde hoca sorar “nasıl bilirdiniz” diye. “İyi biliriz” denir. Bunun anlamı o kişi nasıl olursa olsun artık saygı görme durumuna gelmiştir. Sırf bu yüzden bile ölmüş insanlara saygı göstermek gerekir. Zaman geçtikten sonra irdelenecek kararlar bir yığın dedikodudan başka bir fayda sağlamaz.Ama maalesef bu kurallara da uyulmuyor artık.

Özal olmadı Menderes verelim.

İzmir 2012-12-17

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..