Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Özel mezarlıklar: Yeni bir iş ve yatırım kapısı !

Özel mezarlıklar: Yeni bir iş ve yatırım kapısı !
 

MEZARLIK MANZARALI REZİDANSTA YAŞAMAK DA BİR BAŞKA KEYİF OLMALI !


Büyük kentlerde mezarlık fiyatları 10 binden başlayıp 50 bin TL ye kadar çıkıyor! Haberin var mı vatandaş? Otomobil fiyatına mezarlık var! Hele Zincirlikuyu gibi bir yerde es kaza anababadan kalma bir mezarlığınız varsa köşe oldunuz demektir. Hemen gidip tapusunu alın ne olur ne olmaz. Çünkü o işin içine rant girdi mi bir bakarsanız size ait olan mezarlık  katakulliyle bir başkasının oluvermiş!

AKP hükümeti  imar yasasında yapacağı yeni düzenleme ile devasa özel mezarlıklar kurulmasının önünü açıyor. Hatta apartman tipi katlı mezarlıklar, özel krematoryumlar bile gündeme gelebilecek. Böylece, girişken vatandaşlarımız şirketler kurarak bu mezarlıkları işletebilecek. Şirketler anonim ve limited olabilecek. Örneğin “İslam Gömü ve Mezarlık İşlemleri A.Ş.” adıyla  kurulacak bir şirkette Gömü İşlemleri Genel Müdürü, Mezarlıklar Genel Müdürü, Müdür Yardımcıları, Muhasebe, Finansman Müdürleri, Şefler, Şef Yardımcıları olacak. Ne kadar heyecan verici değil mi? Sonra bu şirket borsaya kote olarak işlem de yapabilecek tabi ki!

Hatta bu bağlamda gusül ve ölü yıkama yöntemleri, gömme teknikleri, cenaze defin hizmetleri, cenaze nakil prosedürlerini ilmi ve İslami yönden öğretecek İslam Gömü ve Mezarlıklar Anabilim Dalı Fakültelerinin açılması da yerinde olur!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yeni yatırım hamlesiyle   iş ve istihdam kapısı açılacağı, işsizliğin önleneceği, mezar fiyatlarının düşeceği,  dar gelirli vatandaşlarla  taksit ve faizsiz krediyle mezar edinebilme olanağı sağlanacağı umuluyor.  Kimse mezarsız kalmayacak böylece!

1935 yılında kurulmuş, 380.847 m2lik araziye sahip İstanbul'da bulunan Zincirlikuyu Mezarlığı, dünyanın sayılı büyük mezarlıklarından biridir. O tarihte yerleşim merkezi dışında  kurulmasına rağmen kentin büyümesiyle apartmanların ve gökdelenlerin ortasında sıkışıp kalmıştır. Bir çok ünlü iş adamı ve sanatçının bulunduğu bu mezarlıkta yer olmayıp tamamen dolmuş durumdadır. Bu değerli arazide dev gökdelenlerin olmaması ne kadar acı değil mi?  Peygamber ve mehdiliğini ilan etmeye ramak kalmış CHP başkanı Kılıçdaroğlu “ İstanbul’u da yıkacağız, hiç endişeniz olmasın” demedi mi? O halde tamam işte: AKP ile kolkola, tez fetva çıka,  emir verile, Zincirlikuyu Mezarlığı kent dışına taşına, yerine gökdelenler dikile ! (“Espri yaptım ciddiye almayın”KKdan esinlenerek)

Şaka bir yana... Dramatik ve hazin olan acı gerçek şu ki: Anlaşılan Türkiye’de ölümler artacak,  ölüm tacirliği ve mezarcılık en kârlı  mesleklerden biri olacak.

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..