Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Özge Can'ımızı yaktılar!

İlk değil sonda olmayacak! Bizler Özgecan Aslan cinayetine kanımız donuk gözlerimiz dolu ağzımızda beddualarla izlerken memleketin diğer kadınları eziyet görmeye devam edecek!
Genç kızlar önce akşam ezanından bir dakika sonra eve geldi diye dayak yiyecek. Mini etekleri makaslarla kesilecek. Yüzüne bırakın makyajı sürme çekmesine izin verilmeyecek. Askılı badi kelimesini cümlede bile kullanamayacak. Onlara sırf “kadın” oldukları için çocuk olmadan büyük olmayı öğretecekler. Sokakta istediği gibi gülemeyecek, saatlerce kapının önünde oturamayacak. Tek başına değil sinemaya bakkala gönderilmeyecek. Hatta balkona bile çıkamayacak. Üstüne kapılar kilitlenecek. Akşam çöp bile dökemeyecek, akşam ezanından sonra çalan kapıyı açamayacak. Çünkü o “KIZ GİBİ BÜYÜTÜLECEK.!”
Biz Özgecan Aslan’a ağlarken erkek zulmü kadının yakasını bırakmayacak! 
 
Okula göndermeyecekler kızlarımızı… Kağıt kalem yerine sofra kurmayı öğrenecek. Kalem tutmadan bulaşık yıkayacak. Matematik problemi çözemezken küçücük “kadın” bedeniyle ev işlerinin hakkından gelmeye alışacak! Okul sırası nedir bilemeyecek, “öğretmen” olmayı hayal edemeyecek. Çünkü 15 yaşında bir beyaz gelinlik giydirecekler kızlarımıza okul önlüğü yerine. Sırtına okul çantası değil kırmızı kuşak bağlayacaklar beline. Saçlarını kırmızı kurdele değil telli duvak süsleyecek. 15 yaşında gelin edilecek kızlarımız! 
 
Biz Özgecan’ın yasını tutarken bu ülkenin kadınları birilerinin namusu sayılmaya devam edilecek!
 
Kız çocuğu doğduğunda sessizlik olur bu memlekette! Bir toplulukta sessizlik olsa dahi “KIZ MI DOĞDU!” derler. Kız doğduğunda düşünceler kararır. Diri diri toprağa gömmelerine izin olmadığından öldüresiye döverler bu memlekette kızları! 
 
Kız namustur baba evinde de koca evinde de… Zaten ya koca evinde olur kız dediğin ya baba evinde. Ayrı ev tutamaz, yalnız yaşayamaz kızlar bu ülkede. Diğer milletlerin kızları yaz tatillerinde kız kıza ülke dışına okyanus ötesine tatile giderken bizde “ERKEKSİZ EVE EV BİLE DENMEZ!”
 
Türkiye’de “KADININ SIRTINDAN SOPAYI KARININDAN SIPAYI EKSİK ETMEZLER!”
Herkes Özgecan bu memlekette. Her kadının kaderi aynı… Erkek tü kaka öcü! 
Otobüste yanına erkek sinek bile oturamaz kadınlarımızın. Otobüs doluysa binmek istemezler, ayakta yolculuk tehlikedir kadın için! Durakta yalnız bekleyemez, son yolcu kalamaz. Tek kalacaksa son yolcu ile beraber iner kilometrelerce yürür evine.
Yürümek bile lükstür bu memlekette. Laf atarlar, peşine takılırlar, ıslık çalarlar, bakış atarlar… Kadın olmak zordur, güzel olmak daha zordur. Bu yüzden başı önde yürür kadınlar bu memlekette! Biber gazı taşımak zorunda hissederler başıma bir şey gelirse diye! Tek başına taksiye binemezler. Bir erkeğe yol soramazlar. 
 
Kadın olmak zor zanaat ama kadın olup halen hayatta kalabilmek daha zor memleketin geldiği günde…
 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..