Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '13

 
Kategori
İzmir
 

Özgür tutsaklardan tutsak eserler sergisi

Özgür tutsaklardan tutsak eserler sergisi
 

İZMİR Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesinde bir sergi var bu günlerde Kentin vicdanına seslenen: ‘TUSAK ESERLER SERGİSİ’.

Sergi; İki binli yıllara yaklaşırken kurgulanmaya başlanan ve 2007’den itibaren uygulamaya konulan Türk Silahlı Kuvvetlerini şekillendirme senaryoları sonucunda Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe ve İzmir cezaevlerinde tutsak edilen yüzlerce TSK mensubu ve emeklisinin yaptığı eserlerden oluşuyor. Yani, seçkin nitelikleri ve ulusal duruşları nedeniyle bedenleri tutsak edilirken, Sanatçı Kişilikleri serbest kalmışların yarattığı eserlerden oluşan bir sergi.

Sergilenen onlarca eser arasında kara kalem portreler, yağlı boya tablolar, ebru çalışmaları ve maketler çarpıyor gözünüze ve gönlünüze. Tüm eserler; hasret dolu, isyan dolu, adalet isteği ve ulusa çağrı dolu. Bir maket var örneğin, hapishaneden çıkan bir babanın eşi ve kızıyla kavuşma anını canlandırmış. İlk bakınca hangi malzeme kullanılarak yapıldığını tam anlamıyorsunuz. Sanatçı yanına şöyle bir açıklama koymuş: “Haftada 10 dakikalık telefon görüşme hakkımda kullandığım telefon kartları, biraz yapıştırıcı ve boya çıkışım oldu”.

Sergi, 01 Haziran 2013 tarihine kadar gezilebilir. Hatta Kent Arşivi Müzesi’nin sevimli kafeteryasında tatlı bir mola imkânı bile mevcut.

Sergiyi gezerken sadece aydın dimağların ve Vatan sevgisi ile dolu yüreklerin işitebildiği sessiz bir çığlık yankılanıyor vicdanlarda.

İZMİR, 30 Mayıs 2013.

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..