Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Özgürlük mü İslam mı, siz seçin…

Özgürlük mü İslam mı, siz seçin…
 

Özgürlük mü İslam mı, siz seçin…

Böyle bir afişi görünce çok kızacağınıza eminim. Çünkü bende ilk anda çok kızdım. Bir an sebep her ne olursa olsun hiç kimsenin dininin başkaları tarafından aşağılanıcı bir özellikmiş gibi kullanılmasının asla doğru olamayacağını düşündüm, hala da aynı düşüncedeyim. Biraz kızgınlığım geçince de durup düşündüm.

Belçikalı aşırı sağ parti Vlaams Belang’ın lideri Filip Dewinter, partinin ‘Kadınlar İslamileştirmeye Karşı” kampanyası çerçevesinde kızı An-Sofie Dewinter’in (19) bikini ve peçe ile poz verdiği bir afiş hazırlatmış. Olayın politik boyutunu bir yana bırakalım. Çünkü bütün dünyada politikacılar birkaç oy için becerebildikleri her taklayı atıyor.

Adam, İslam’ı kötülemek için bikinili ve peçeli bir kadın resmi kullanmış. Biz Müslümanlar plajlarda bu tip kıyafetli hanımları görünce rahatsız oluyor muyuz?

Konunun sırf bu yönüne bakıp kızacak olursak, tıpkı o kişi gibi İslamiyet’i sadece kılık kıyafete indirgemiş oluruz ki, bu kendi kendimizle çelişmek olur. Zira Müslüman kadının veya erkeğin dinen kesin giymeleri emredilmiş bir üniformaları yoktur. Hatta Hristiyan rahibelerinden özenilmiş kıyafetleri giyecekleri emri hiç yoktur.

O zaman kızacağımız başka noktalar arayalım. Mesela adam koskoca İslam aleminin dinine saygısızlık etti afişe “Özgürlük mü İslam mı”  yazdı.

Şimdi elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Evrensel özgürlük anlamında İslam ülkeleri mi yoksa onlar mı ileri?

Denebilir ki,” tamam öyle bile olsa bu şekilde bir afiş yapmamalıydılar. Bu saygısızlık.” Haklısınız. Peki, onların bize saygı duymalarını icap ettiren hangi özelliğimiz var?

“Bizim dinimiz en yüce dindir.”  Diyeceksiniz. Tabii bu Müslüman toplumun iddiası. Onlara sorarsanız kendi dinleri en yüce dindir. Kaldı ki, tanrının yarattığı insanları eşit yaratmış olması gerekir. Bizim neye nasıl inanacağımız tamamen kişisel olarak bizimle tanrı arasında bir konudur. İnsanları n bu konuda ahkâm kesmeleri tanrıcılık oynamaktan başka bir şey değildir.

O zaman bize saygı duymaları gereken başka özelliğimiz var mı? Mesela,

Teknolojide onlardan ileri miyiz?

Refahta

Bilimde

Sanatta

Özgürlükte

Eşitlik anlayışında

Demokraside

………

Öyle ise önyargılarımızdan, şark kurnazlıklarımızdan, bencilliklerimizden, biraz ödün verip çalışmamız, onların bize saygı duymalarını, hatta özenmelerini sağlamamız gerekmez mi? Ne dersiniz?

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..