Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '16

 
Kategori
Deneme
 

Özür dilerim…

Özür dilerim…
 

Affet...


Özür dilerim evlat. Sırf biraz keyif almak adına seni var ettiğim için özür dilerim. Sana daima doğruluğu dürüstlüğü saygıyı, sevmeyi, itaati, bağlılığı, fedakarlığı, hak yememeyi öğrettiğim için özür dilerim. Dünya bu bildiklerini kullanabileceğin bir yer değil artık. Seni kötülüklerden uzak büyüttüğüm için özür dilerim.

Irkçılık, ayrımcılık, haksızlık, adaletsizlik öğretmediğim için de özür dilerim evlat. Seni vatan uğruna şehit olabilecek yüreklilikte ve inançta yetiştirdiğim için de özür dilerim. Seni devletine milletine koşulsuz hizmet aşkıyla, fedakarlık bilinci, katkı sağlama ideolojileriyle büyüttüğüm için de özür dilerim.

Bu topraklarda iyi olanları kullanamayacağını, kullansan da anormal karşılanacağını düşünemediğim için özür dilerim evlat. Uyuyanların arasında ne kadar uyanık olsan da, sesinin duyulmayacağını, önemsenmeyeceğini bile bile sana adaleti, halkının hakkını savunmayı öğrettiğim için özür dilerim.

İhaneti, insan kullanmayı, beden tüketmeyi, alay etmeyi, aşağalamayı, sınıflandırmayı öğretmediğim için her birine maruz kalmandan dolayı da özür dilerim. Bunca kullanışsız bilgiler, hisleri sana yüklediğim için özür dilerim.

Bu dünya ben ve benim gibilerin yaşamasına uygun değil. Cesetlerin üzerinden para kazanıp, gücüne gücüne katıyor bu yaratıklar. İnanç sömürüp, özgürlük içinde olduklarını inandırma uyuşturucusundan üzerimize salıverip esir ediyorlar bizi.

Sokaklar caddeler özgürce yürünemeyecekse neden var artık bilmiyorum. Madem patlatacaklardı neden inşa edildi onca bina ve ulaşım araçları? Neden her birimizin milliyeti olarak yaşıyoruz onu da anlamıyorum artık. Nereli olursan ol suçlusun zaten. Neye inanırsan inan, imansızsın. images (1)

Biz var oluşumuza, insanlığımıza uygun yaşamaya çalışırken şeytana hizmet ediyor, köleliğimizi de yaşamak sanıyoruz ya, buna da kızgınım. Özgürlük yalanına seni de inandırdığım için özür diliyorum evlat.

Amma da seviyoruz mış gibi yaşamayı. Yaşarmış, mutluymuş, huzurluymuş, her şey yolundaymış, özgürmüşüz gibi yaşıyoruz. Yalanı seviyoruz. Yılanı besliyoruz. Hatta minik bir fareden asi bir aslan yarattık başımıza. Kuzu kuzu yönetilmeyi bekliyoruz. Özür dilerim seni Cumhuriyete ve Cumhuriyet sayesinde edindiğimiz hakların varlığına inandırdığım tüm konuşmalarla kandırdığım için.

Ülkenin en çok Tanrı’ya yaklaştıracak bağı öğretecek insanlara ihtiyacı varmış evladım. Özür dilerim, adaletsiz ülkemde seni adaleti savunman, bilinmeyeni öğretmek adına bilgiyi paylaşman için eğittiğime.

bebek-resimleri_2480

Kendine özgür, adil, huzurlu hissettiğin bir dünya bul evlat. Artık bu gezegende böyle bir yer yok. Benim sana bahşettiğim de bu tanımlar yok. Koşulsuz bir şekilde seni mutlu edeceğim için verdiğim sözlerden utanıyorum. Canını bile koruyamacağım günlerdeyiz. Seni bu güvensiz dünyaya getirdiğim için özür dilerim evlat.

Affet…

 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..