- Kategori
- Yemek - Mutfak
Paça çorbası
Teyzemin paça çorbası tarifi :
Malzemeler:
7 adet kuzu paçası
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvıyağ
sirke
sarımsak
yeteri kadar su
Yapılışı:
Paçalar ocak üzerinde hafifçe tütsülenerek yıkanır. Bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar suda bir taşım kaynatılır. Çıkan siyah su dökülerek temiz su konulur ve paçalar iyice yumuşayıp kemiklerinden ayrılmaya başlayana kadar haşlanır.Paçalar haşlandıktan sonra sudan çıkarılarak bir kenara alınır. Diğer tarafta iki kaşık un tereyağ ve sıvıyağ karışımı ile kavrulur. Unun kokusu çıktıktan sonra önce bir miktar su,daha sonra bir miktar paça suyu ile kıvamı açılır. Kavrulan un paça suyuna dökülür. Paça etleri kemiklerinden sıyrılır ve bazı küçük kemikli parçalar ile bu suya ilave edilir ve çorba tekrar 10 dakika kadar kaynatılır.
Yanında sarımsaklı, sirkeli sos ve kırmızı pul biber ile servis edilir.
Afiyet olsun