Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Paça çorbası

Paça çorbası
 

Teyzemin paça çorbası tarifi :

Malzemeler:

7 adet kuzu paçası

2 kaşık un

2 kaşık tereyağ

1 kaşık sıvıyağ

sirke

sarımsak

yeteri kadar su

Yapılışı:

Paçalar ocak üzerinde hafifçe tütsülenerek yıkanır. Bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar suda bir taşım kaynatılır. Çıkan siyah su dökülerek temiz su konulur ve paçalar iyice yumuşayıp kemiklerinden ayrılmaya başlayana kadar haşlanır.Paçalar haşlandıktan sonra sudan çıkarılarak bir kenara alınır. Diğer tarafta iki kaşık un tereyağ ve sıvıyağ karışımı ile kavrulur. Unun kokusu çıktıktan sonra önce bir miktar su,daha sonra bir miktar paça suyu ile kıvamı açılır. Kavrulan un paça suyuna dökülür. Paça etleri kemiklerinden sıyrılır ve bazı küçük kemikli parçalar ile bu suya ilave edilir ve çorba tekrar 10 dakika kadar kaynatılır.

Yanında sarımsaklı, sirkeli sos ve kırmızı pul biber ile servis edilir.

Afiyet olsun

 

 

 
Toplam blog
: 52
: 1959
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..