Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '16

 
Kategori
Psikoloji
 

Paketlenmiş hayatlar..

Paketlenmiş hayatlar..
 

İnsanı değerli kılan, kendi özünden gelen bir değerdir. Bu değerin varlığı kendisine olan güvenini oluşturur, yokluğu ise kendisi ve dünyaya karşı bir güvensizlik...

 

Var olan her şeyin hızla tüketildiği bir çağda  insanın kendine biçtiği bu değer de hızla tükeniyor. İnsan da bir nesne gibi pazara sunuluyor ve değeri bu pazar tarafından belirleniyor. Sosyal Medya kullanımının artmasıyla insan, kişiliğini daha büyük pazarlarda sunmaya başladı.

 

Sosyal pazarlara terk edilen insanın değeri başkaları tarafından şekilleniyor. Kendi değerini biçen, ne yazık ki kişinin kendisi olamıyor.  Ne kadar başarılı olduğu ise toplumun başarı kriterlerine bağlı. Pazarda popüler olan değerlere sahipse değerli, popüler olan değerlere sahip değilse de hissedeceği güvensizlik ve güçsüzluk duygusu kısa zamanda ele geçiriyor ruhunu.. 

 

By Haşim Vergili
Kaynak: http://hasimvrg.blogspot.com.tr/
 
iletişim : https://www.facebook.com/hasimvergili
-  https://twitter.com/hasimvergili
 
Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.
 
Toplam blog
: 2
: 263
Kayıt tarihi
: 12.05.14
 
 

Psikolog - Radyo Programcısı - Yazar  ..